FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro predao zahtjev za građevinsku dozvolu za plinovod Pula-Karlovac

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Plinacro podnijela je danasMinistarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstvazahtjev za izdavanjem građevinske dozvole plinovodnog sustavaPula-Karlovac, doznaje se od direktora Plinacro-a Darka Karačića.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Plinacro podnijela je danas Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole plinovodnog sustava Pula-Karlovac, doznaje se od direktora Plinacro-a Darka Karačića.

Riječ je o dionici od granice Vodnjan/Marčana do Karlovca dugoj 186 kilometara, a čija se vrijednost procjenjuje na nešto više od 90 milijuna eura.

Nakon dobivanja građevinske dozvole i provedena javnog natječaja, radovi na toj dionici, koja će uz cjevovod imati i šest mjerno-redukcijskih stanica, potrajat će oko šest mjeseci, ističe Karačić.

Naglašava da će, kada se dovrši, taj plinovodni sustav biti dio najveće "žile kucavice hrvatskog energetskog plinoopskrbnog sustava" kojim će se prirodni plin proizveden na Sjevernom Jadranu dopremati izravno do potrošača u Hrvatskoj.

Iz tvrtke Plinacro d.o.o., koja se bavi razvojem, gradnjom, održavanjem i vođenjem plinskog transportnog sustava, također ističu kako je već pred završetkom plinovodni sustav Kutina-Slavonski Brod (dug 108 kilometara), dok je za dionicu od Zagreba do Kutine (u dužini od 68 kilometara) u posao, nakon provedena javnog natječaja, već uveden konzorcij domaćih izvođača.

Usporedo s tim radovima, zaključen je i ugovor za "Sustav za prikupljanje podataka i upravljanje plinskim transportnim sustavom Republike Hrvatske". Taj složeni posao također je dobila domaća tvrtka - Končar d.d., naglašavaju u Plinacro-u.

Prema srednjoročnom planu, koji istječe krajem 2006., u Hrvatskoj će biti ukupno 394 kilometra novog plinskog cjevovoda koji će jamčiti sigurnu isporuku plina sve brojnijim potrošačima. To će biti dobar temelj za daljnje širenje plinske mreže prema Lici i Dalmaciji za što je tvrtka Plinacro već izradila idejno rješenje, napravila tzv. orto-foto cijele trase te provela usklađivanje s drugim hrvatskim gospodarskim subjektima i prostornim planovima županija. Plinsko povezivanje Dalmacije te ostalih dijelova Hrvatske, u skladu s Planom koji je donijela hrvatska Vlada, bit će dovršeno najkasnije do 2011., podsjeća Karačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙