FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Francusko "ne" i širenje EU-a

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Proces širenja Europske unije mogaobi biti jedna od žrtava odluke većine Francuza da na referendumuodbiju novi europski ustav, ocjenjuje se u ponedjeljak u komentarupostaje Radio slobodna Europa.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Proces širenja Europske unije mogao bi biti jedna od žrtava odluke većine Francuza da na referendumu odbiju novi europski ustav, ocjenjuje se u ponedjeljak u komentaru postaje Radio slobodna Europa.

Izjašnjavanjem francuskih glasača protiv prihvaćanja europskog ustava moglo bi biti zaustavljeno tursko pristupanje Uniji, koje nikada nije ni bilo popularno u Francuskoj, dok bi se i Bugarska i Rumunjska mogle suočiti s dodatnim preprekama na putu u EU, možda čak i otežanim vjerojatnim povratkom na vlast stranaka desnog centra u Njemačkoj, predviđa se u komentaru. Naime, objašnjava komentator, premda su već potpisale sporazum o pristupanju, Bugarska i Rumunjska ne mogu pristupiti EU-u bez pristanka svih parlamenta zemalja članica te je dovoljno da se jedan izjasni protiv njihovog priključenja pa da se stvore nove okolnosti za njihov slučaj.

"Hrvatska i druge države zapadnog Balkana također bi se mogle suočiti s dugim čekanjem prije no što se njihova, do sada zajamčena, perspektiva priključenja i materijaizira", zaključuje se u komentaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙