FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Turska će biti glavna žrtva francuskog "ne"

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Turska će biti glavna žrtva ishodafrancuskog referenduma o europskom ustavu, ali će i druge državekandidati osjetiti njegov posljedice, ocjenjuje londonski The Guardianu prilogu o reakcijama i možebitnim posljedicama francuskog odbijanjaeuropskog ustava.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Turska će biti glavna žrtva ishoda francuskog referenduma o europskom ustavu, ali će i druge države kandidati osjetiti njegov posljedice, ocjenjuje londonski The Guardian u prilogu o reakcijama i možebitnim posljedicama francuskog odbijanja europskog ustava.

"Glavna će žrtva francuskog 'ne' biti Turska, koja službeno pregovore treba početi u listopadu", piše list te napominje da su francuski birači jasno pokazali svoju duboku nesklonost turskom pristupanju Europskoj uniji. Rumunjska i Bugarska koje se trebaju pridružiti 2007. godine vjerojatno će u tome uspjeti premda bi njihov pristup mogao biti odgođen za godinu dana, no nade drugih zemalja mogle bi biti narušene, nastavlja list te prenosi ocjenu Charlesa Granta, direktora londonskog Centra za europske reforme, da "Ukrajina može nastaviti sanjati, dok Hrvatska treba brzo uhititi Antu Gotovinu osumnjičenog za ratne zločine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙