FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: Velika Britanija će nastaviti proces širenja EU-a

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Velika Britanija će za svojegpredsjedanja Europskom unijom koje počinje u srpnju nastavitiostvarivati obveze EU-a u pogledu procesa širenja, rekao je u srijedubritanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u govoru u donjem domubritanskog parlamenta, priopćilo je Britansko veleposlanstvo uZagrebu.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Velika Britanija će za svojeg predsjedanja Europskom unijom koje počinje u srpnju nastaviti ostvarivati obveze EU-a u pogledu procesa širenja, rekao je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u govoru u donjem domu britanskog parlamenta, priopćilo je Britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Straw se u govoru uoči ovotjednog sastanka Europskoga vijeća osvrnuo na rezultate francuskog i nizozemskog referenduma o europskom ustavu ocijenivši da je jedno od pitanja koje negativan referendumski odgovor izravno postavlja i to hoće li se nastaviti proces širenja na EU-a na Bugarsku, Rumunjsku, Hrvatsku i Tursku, a zatim na zapadni Balkan.

"Predanost EU-a širenju je jasna, a proces širenja se odvija po postojećim pravilima EU-a, acquisu, a ne po ustavnom sporazumu. Velika Britanija će nastaviti ostvarivati te obveze kao predsjedateljica EU-a od sljedećeg mjeseca", rekao je Straw.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙