FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN pozvao Bugarsku da sudjeluje u misiji u Iraku

SOFIJA, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - UN je pozvao Bugarsku da sudjelujeu operaciji u Iraku s postrojbom od približno 120 pripadnika, izjavioje u ponedjeljak šef glavnog stožera bugarske vojske general NikolaKolev.
SOFIJA, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - UN je pozvao Bugarsku da sudjeluje u operaciji u Iraku s postrojbom od približno 120 pripadnika, izjavio je u ponedjeljak šef glavnog stožera bugarske vojske general Nikola Kolev.

"Bugarska je dobila prijedlog UN-a za sudjelovanje s ograničenim kontingentom u operaciji UN-a koji raspoređuje ozbiljnu misiju na iračkom teritoriju", izjavio je general Kolev u Karlovu bugarskoj agenciji BTA.

Zahtjev se odnosi na "mehaniziranu ili pješačku postrojbu od oko 120 vojnika koji će biti zaduženi za zaštitu jednog od ureda UN-a", istaknuo je glavni časnik.

Taj će kontingent biti smješten "pod zastavom američko-britanske koalicije a financiranje misije osigurat će UN, koalicija i Bugarska", istaknuo je on.

Zahtjev UN-a ispitan je na vojnoj razini ali nije donijeta nikakva politička odluka, kazao je general Kolev, ne navodeći u kojem će roku Bugarska dati odgovor UN-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙