FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar poljoprivrede Čobanković u Đakovu otvorio poljoprivredni praktikum

ĐAKOVO, 27. lipnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnoga gospodarstva Petar Čobanković danas je u Đakovu otvorioškolski poljoprivredni praktikum Obrtničke škole Antuna Horvata.
ĐAKOVO, 27. lipnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković danas je u Đakovu otvorio školski poljoprivredni praktikum Obrtničke škole Antuna Horvata.

Praktikum se na lokalitetu Ivandvor, udaljenom od grada oko pet kilometara, prostire na 44,5 hektara, koje je Vlada đakovačkoj Obrtničkoj školi dodijelila 1997. godine.

Dodijeljeno zemljište poljoprivredna škola, koja je u sastavu Obrtničke škole Antuna Horvata, koristi za proizvodnju ratarskih kultura, a od 2001. tri se hektara koriste i za voćarsku proizvodnju.

Voditelj praktikuma prof. Ivan Išasegi istaknuo je na današnjoj svečanosti da je taj prostor zamišljen kao pokazno-pokusno dobro, ne samo za edukaciju 180 učenika poljoprivrednih zanimanja, nego i za edukaciju i usavršavanje poljoprivrednika cijele regije.

Jedan hektar voćnjaka opremljen je protugradnom mrežom, jedinom takvom na širem području regije, a čiju je realizaciju, kao i realizaciju praktikuma, financijski potpomoglo Ministarstvo poljoprivrede.

Otvarajući praktikum, ministar Petar Čobanković izrazio je zadovoljstvo uređenjem i izvedbom poljoprivrednog praktikuma.

"Cilj je ovoga ministarstva i što bolje obrazovati poljoprivrednike, a sadržaji, kao što je ovaj praktikum, to i omogućuju", rekao je ministar Čobanković.

Podsjetio je da Ministarstvo poljoprivrede znatna sredstva izdvaja za poljoprivredne škole, te da je za đakovačku Obrtničku školu i njezine sadržaje poput praktikuma u 2003. izdvojeno 150.000, a prošle godine 126.000 kuna.

Kako je najavljeno, ministar Čobanković poslijepodne će se na ergeli Ivandvor sastati s predstavnicima seljačkih udruga i razgovarati o ovogodišnjoj otkupnoj cijeni pšenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙