FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Robne marke Zagrebačke županije u Mercator centrima

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Trgovački lanac Mercator i Zagrebačkažupanija potpisali su danas Sporazum o suradnji na prodaji robnihmarki Zaggrebačke županije u Mercator-H centrima temeljem kojeg će serobne marke županije (sir, vino, salama, ocat i zelje) prodavati i napolicama pet Mercatorovih prodavaonica.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Trgovački lanac Mercator i Zagrebačka županija potpisali su danas Sporazum o suradnji na prodaji robnih marki Zaggrebačke županije u Mercator-H centrima temeljem kojeg će se robne marke županije (sir, vino, salama, ocat i zelje) prodavati i na policama pet Mercatorovih prodavaonica.

Riječ je o autohtonim proizvodima Zagrebačke županije proizvedenih pod zajedničkim nazivom "Županijske robne marke", proizvedenih u suradnji sa Agronomskim, Ekonomskim i Veterinarskim fakultetom i poljoprivrednim proizvođačima iz Županije. Tako su od danas na Mercatorovim policama kupcima dostupne "samoborska salama", vina "Portugizac Plešivica" i "Kraljevina Zelina", jabučni ocat "Kap zdravlja", sušeni sir "Dragec", a od jeseni će biti i kiselo zelje "Laktec".

Sporazum koji je, kazano je, prvi primjer regionalne suradnje jednog trgovačkog lanca s jednom regijom u hrvatskim okvirima, potpisali su direktor Mercatora-H Stanislav Brodnjak i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, čime se taj trgovački lanac priključio zajedničkom projektu županije i znanstvenih institucija promoviranja autohtonih proizvoda Zagrebačke županije i potpomaganja razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Župan Kožić naglasio je da tim sporazumom županija na konkretan način pomaže razvoju sela i tradicionalnih način proizvodnje. Podsjetio je da je poljoprivreda danas u toj županiji jedna od najvažnijih gospodarskih djelatnosti i da se u toj županiji stvara 1/10 ukupne vrijednosti hrvatske poljoprivrede. Više od 38 tisuća kućanstava bavi se nekim vidom poljoprivrede, a oko 20 tisuća poljoprivrednika obrađuje oko 100 tisuća hektara oranica i koristi ukupno oko 170 tisuća hektara poljoprivrednih površina, rekao je Kožić. Dodao je da provode 30 projekata razvitka poljoprivrede i sela u čiji su razvoj u posljednjih nekoliko godina uložili 100 milijuna kuna, od čega je gotovo polovica bespovratnih.

Brodnjak je rekao da žele što više poslovati s hrvatskim proizvođačima, pri čemu proizvodi Zagrebačke županije imaju kvalitetu i "domaći štih" i uklapaju se u Mercatorovu politiku nuđenja zdravih prehrambenih proizvoda bez aditiva.

Županija je Mercatoru ponudila preko 1.000 tona jabuka, 20 tisuća komada sira, 20 tisuća litara octa, te vina i salame, te 500 tona zelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙