FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Krmivi 2005. 200 sudionika iz 16 zemalja

OPATIJA,8. lipnja 2005.(Hina) - Na međunarodnom savjetovanju "Krmiva2005.", koje se od 7. do 9. lipnja održava u Opatiji, aktualne teme otehnologiji proizvodnje krmiva i hranidbi u stočarstvu i ribarstvurazmatra oko 200 sudionika iz 16 zemalja.
OPATIJA,8. lipnja 2005.(Hina) - Na međunarodnom savjetovanju "Krmiva 2005.", koje se od 7. do 9. lipnja održava u Opatiji, aktualne teme o tehnologiji proizvodnje krmiva i hranidbi u stočarstvu i ribarstvu razmatra oko 200 sudionika iz 16 zemalja.

Na trodnevnom skupu bit će održana izlaganja o stanju i perspektivama razvoja hrvatske akvakulture, strateškim sirovinama za proizvodnju riblje hrane - ribljem brašnu i ribljem ulju, o hrani za kavezni uzgoj lubina i komarče, hranidbi pastrva i šaranskog mlađa.

Naime, ove je godine posebna pozornost data hranidbi riba, odnosno temi o kojoj se u Hrvatskoj, radi pretežitog uvoza hrane za ribe, malo govori.

Inozemni izlagači predstavit će, među ostalim, industriju stočne hrane u Bugarskoj te istraživanja u uzgoju peradi u Njemačkoj i Ukrajini. Izlagači iz Češke govorit će o hranidbi goveda, svinja i peradi, a izlagači iz Nizozemske i Hrvatske o tehničkim zahvatima u tvornicama stočne hrane radi prilagodbe standardima Europske unije.

Posljednjeg dana savjetovanja, 9. lipnja, bit će održan okrugli stol na temu "Hrvatska poljoprivreda pred vratima Europske unije." Sudionicima okruglog stola bit će predstavljene mogućnosti ostvarivanja potpora iz predpristupnih fondova Europske unije i praktični primjeri ostvarivanja tih potpora.

Organizator savjetovanja "Krmiva 2005." je Grupacija industrije stočne hrane Hrvatske gospodarske komore, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodrstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙