FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za Vodičanku samo jedna ponuda

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Za kupnju 62,15 posto dionicaturističko-ugostiteljske tvrtke Vodičanka iz Vodica danas u Hrvatskifond za privatizaciju pristigla samo jedna ponuda, i to tvrtke Jolly -J.B.S. iz Drniša.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Za kupnju 62,15 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Vodičanka iz Vodica danas u Hrvatski fond za privatizaciju pristigla samo jedna ponuda, i to tvrtke Jolly - J.B.S. iz Drniša.

Za 249.147 dionica Vodičanke, za koje je oglašena početna cijena od 27,65 milijuna kuna (trećina od nominalne vrijednosti), drniška je tvrtka ponudila 30 milijuna kuna, a prema riječima potpredsjednika HFP-a Ivana Gotovca, odluku bi Upravni odbor Fonda mogao donijeti već na idućoj sjednici, početkom srpnja.

Jolly J.B.S. nudi i 25 milijuna kuna vlastitih sredstava za dokapitalizaciju Vodičanke u naredne dvije godine, kao i zadržavanje svih 84 trenutnih zaposlenika te zapošljavanje 30 novih u razdoblju od tri godine.

Jedini ponuđač prihvatio je i ostale uvjete iz natječaja za Vodičanku, poput zamjenskog jamstva za sve dospjele obveze društva za koje su izdana državna jamstva, te podmirenja svih dospjelih obveza prema državnih vjerovnicima, turističkoj zajednici i zaposlenicima u roku od 30 dana od zaključivanja kupoprodajnog ugovora.

Prema podacima iz natječaja, aktiva Vodičanke na kraju prošle godine je iznosila 213,9 milijuna kuna, dok su ukupne obveze tog društva istodobno iznosile 124,2 milijuna kuna.

Vodičanka se bavi se pružanjem turističko-ugostiteljskih usluga, a glavni objekti su hoteli Olympia (s 215 soba i 26 apartmana) i Punta (sa 129 soba i 3 apartmana) te depadansa Arausa (62 sobe).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙