FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za kupnju 72 posto dionica Regeneracije dvije ponude

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Za kupnju 72 posto dionica zabočketekstilne industrije Regeneracija u Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) dostavljene su dvije ponude - zabočke tvrtke M-Profil tenjemačke tvrtke Kirchner zajedno sa 265 zaposlenika Regeneracije.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Za kupnju 72 posto dionica zabočke tekstilne industrije Regeneracija u Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) dostavljene su dvije ponude - zabočke tvrtke M-Profil te njemačke tvrtke Kirchner zajedno sa 265 zaposlenika Regeneracije.

Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda po isteku roka za njihovo podnošenje, pri čemu je potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac kazao da će se Fond o tim ponudama očitovati u roku 15 do 30 dana.

Za dionički paket Regeneracije od 72 posto (što je objedinjen državni portfelj) početna oglašena cijena u natječaju bila je 5,39 milijuna kuna, a tvrtka M-Profil d.o.o. iz Zaboka za te je dionice ponudila 8,1 milijun kuna.

Za to su plaćanje priložili bankarsko jamstvo, a obvezuju se i zadržati svih 363 zaposlenih na rok od najmanje godinu dana.

U Poslovnom su planu naznačili da osim ulaganja u infrastrukturne radove tijekom prve godine žele uložiti 10,5 milijuna kuna putem dokapitalizacije, i to većinom u pokretanje nove proizvodne linije "ekspandiranog polistirena" (stiropora), čime se Regeneracija do sada nije bavila. To će, navode, omogućiti da se zaposlenima u šest mjeseci plaće povećaju 7 posto od brutto iznosa, a u idućim godinama za prosječnih 5 posto godišnje. Zaposlenima i menadžerima planiraju ponuditi i 25 posto dionica tvrtke pod istim uvjetima po kojima ih oni kupuju, naravno, ako HFP prihvati njihovu ponudu.

Zaposlenici i njemačka tvrtka Kirchner (iz Aichwalda kod Stuttgarta, 50 posto vlasništva ima hrvatski iseljenik Zvonko Jurić) za dionice su ponudili početnu traženu cijenu od 5,39 milijuna kuna, a sve bi zaposlene zadržali na rok od pet godina, tijekom kojih bi zaposlili i 50 novih.

Za idućih pet godina planiraju ulaganje od 14,56 milijuna kuna, kako iz poslovanja tvrtke, tako i iz prodaje, kako su naveli, viška imovine (objekti/hale i drugo koje nisu u funkciji). Time će, kako planiraju, povećati volumen proizvodnje i proširiti tržište, što je, po njima, jedino jamstvo za opstanak i zaposlenost. Posebno su napomenuli i da je Regeneraciji više potrebno reinvestiranje nego novi kapital, jer se, kako kažu, do sada nije dobro investiralo u proizvodnju.

Ponudi su priložili i pisma podrške tvrtke Kirschner, kao kupca Regeneracijinih proizvoda i poslovnog partnera, bankarska jamstva kao instrument osiguranja za sve stavke, kao i nekoliko bankarskih ponuda za kreditiranje poslovanja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙