FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za karlovački KIM tri ponude

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Financijski servis
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Financijski servis

HFP: za karlovački KIM tri ponude

Za kupnju 91,87 posto dionica karlovačke mljekarske industrije KIM danas su u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) otvorene tri ponude, i to Poljoprivredno turističke zadruge "Mir" iz Matulja, nizozemske tvrtke Danube Foods BV te tvrtke Compos iz Zagreba.

Paket dionica karlovačkog KIM-a ponuđen je po nominalnoj cijeni od 28,9 milijuna kuna, a među značajnijim uvjetima za ponuditelje bilo je zadržavanje zaposlenika na rok od najmanje pet godina, zadržavanje osnovne djelatnosti KIM-a, odnosno otkupa i prerade mlijeka kao i distribucije i prodaje mliječnih proizvoda te zadržavanje branda 'KIM'.

Najveći cijenu za taj paket, nešto veću od 31,89 milijuna kuna, ponudila je zadruga 'Mir', u čijoj se ponudi uz zadržavanje zaposlenika predviđa i 20 novih radnih mjesta, kao i stipendiranje školovanja 20-tak učenika.

Tom je ponudom predviđeno ukupno ulaganje u iznosu od 14,5 milijuna američkih dolara u izgradnju pogona, nabavku nove opreme, širenje mreže kooperanata, pripremu za nastupe na sajmovima i sl.

Zagrebački Compos d.o.o., u kooperaciji s investitorom iz Latvije, za dionice KIM-a nudi 28,95 milijuna kuna, zadržavanje trenutnih te zapošljavanje 5 novih radnika u narednih 5 godina, kao i ulaganje ukupno 21,5 milijuna kuna, i to kroz dugoročne kredite, iz poslovanja te iz pristupnih fondova Europske unije.

Nizozemski Danube Foods pak nudi početnu cijenu, od 28,9 milijuna kuna, kao i ulaganje u iznosu od 6 milijuna eura u pet godina, i to kroz dokapitalizaciju društva.

Odluku o najboljem ponuditelju Upravni odbor HFP-a trebao bi donijeti na svojoj idućoj sjednici, odnosno u roku od oko dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙