FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: sutra otvaranje ponuda za VHS projekt te kupnju Vodičanke

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) sutra će biti otvorene ponude za dodjelu koncesije za pružanjeusluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) na području Hrvatske,kao i za kupnju 62,15 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtkeVodičanka iz Vodica.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra će biti otvorene ponude za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) na području Hrvatske, kao i za kupnju 62,15 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Vodičanka iz Vodica.

U međunarodnom natječaju za VHS projekt HFP sudjeluje samo kao tehnička služba, budući će konačnu odluku o najpovoljnijem ponuđaču donijeti vladino povjerenstvo za organizaciju i koordinaciju tog projekta, na čijem je čelu potredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ponude za VHS projekt mogu podnijeti pravne osobe koje raspolažu letjelicama odgovarajućih tehničkih osobina i osposobljenim posadama, zainteresirane za pružanje usluga helikopterskog prijevoza oboljelih, stradalih i ozlijeđenih osoba, cjelokupne hitne medicinske pomoći za vrijeme prijevoza takvih osoba i ljudskih organa, kao i za pružanje usluge traganja i spašavanja unesrećenih osoba

Tvrtke koje dobiju koncesiju s pružanjem tih usluga trebaju započeti najkasnije do 31. srpnja ove godine, a koncesija će se dodijeliti na razdoblje od najmanje 10, a najviše 20 godina.

Ponuditelji za kupnju većinskog udjela u Vodičanki, pak, za 249.147 dionica te tvrtke moraju ponuditi minimalno 27,65 milijuna kuna, što čini trećinu njihove nominalne cijene.

Ujedno, od ponuditelja se očekuje i da i podmire sve dospjele obveze te tvrtke prema državnim vjerovnicima, turističkoj zajednici i zaposlenicima u roku od 60 dana od dana potpisa kupoprodajnog ugovora.

Također, pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, osim ponuđene cijene za kupnju dionica, posebno će se cijeniti njihova spremnost da zadrže svih 84 zaposlenih u roku od jedne godine, te da ponude otvaranje novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙