FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: Sutra istječe rok za ponude za kupnju karlovačkog KIM-a

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) sutra bi trebale biti otvorene ponude za kupnju 91,87 postodionica karlovačke mljekarske industrije KIM, za koje je oglašenapočetna cijena od 28,9 milijuna kuna.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra bi trebale biti otvorene ponude za kupnju 91,87 posto dionica karlovačke mljekarske industrije KIM, za koje je oglašena početna cijena od 28,9 milijuna kuna.

Riječ je o ponovljenom natječaju, objavljenom sredinom travnja ove godine, u kojem se, slijedom dogovora postignutog s predstavnicima tamošnjeg radničkog vijeća i sindikata, od ponuđača očekuje da svih 219 zaposlenika, od kojih je 184 stalno zaposleno, zadrži u roku od pet godina od sklapanja ugovora. U prvom, poništenom natječaju taj je rok bio godinu dana.

Također, za razliku od prošlog natječaja, u novom je natječaju izričito navedeno da se na "natječaj ne može javiti Ponuditelj koji je u sporu sa Društvom od značajnije materijalne važnosti".

Izostanak ove odredbe, kao i kraći rok zadržavanja radnika bio je i razlog nezadovoljstva predstavnika zaposlenika i sindikata u KIM-u, odnosno i samog poništavanja prvog natječaja.

Natječajem se na prodaju nudi 96.345 dionica KIM-a, čija pojedinačna nominalna cijena iznosi 300 kuna, a od ponuditelja se uz ostalo očekuje i zadržavanje osnovne djelatnosti KIM-a, odnosno otkupa i prerade mlijeka kao i distribucije i prodaje mliječnih proizvoda te zadržavanje branda 'KIM'.

Prema podacima iz natječaja, na kraju prošle godine, po nerevidiranoj bilanci, ukupna aktiva KIM-a iznosila je 61,76 milijuna kuna, dok su ukupne obveze tog društva bile veće od 45,46 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙