FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Predsjednik vlade Ivo Sanader u ponedjeljak i utorak boravit će u službenom posjetu Državi Izrael tijekom kojeg će razgovarati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i posjetiti muzej holokausta "Yad Vashem", priopćio je Ured vlade za odnose s javnošću. Riječ je o prvom posjetu jednog predsjednika hrvatske Vade Izraelu ikada, a u izaslanstvu su, uz premijera Sanadera, potpredsjednik vlade Damir Polančec, ministar kulture Božo Biškupić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, navodi se u priopćenju.

MOSKVA - Rusija i NATO trebaju istražiti resurse za zajedničku borbu protiv krijumčarenja droge iz Afganistana u države srednje Azije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u petak nakon razgovora s glavnim tajnikom Sjevernoatlantskog Saveza Jaapom de Hoopom Schefferom. Odnosi između Rusije i NATO-a razvijaju se dobro, kazao je Putin, dodajući da će dvije strane organizirati više od 200 zajedničkih vojnih vježbi i drugih događanja tijekom ove godine. Glavni tajnik NATO-a izjavio je da su borba protiv terorizma i neširenje nuklearnog oružja glavne točke suradnje između Saveza i Rssuije.

BAGDAD - Trojica policajaca ozlijeđena su u petak u središtu Kirkuka kada je pri prolasku njihove ophodnje eksplodirala bomba postavljena pored ceste, objavila je policija. Incident se dogodio u blizini pravnog fakulteta u središtu grada. Sličan incident dogodio se i u istočnom Bagdadu. Bomba postavljena pored ceste eksplodirala je pri prolasku američkog vojnog konvoja, no, prema prvim podacima, žrtava nije bilo.

VARŠAVA - Poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski izrazio je u petak spremnost da "pomogne" britanskom premijeru Tonyju Blairu u transformaciji Europske unije, dan nakon njegova programskog govora pred europskim zastupnicima. "Tony Blair kaže da će se potruditi krenuti s promjenama tijekom sljedećih šest mjeseci. Želim iz sveg srca da u tome uspije. Poljska će ga podržavati", kazao je Kwasniewski u intervjuu javnom radiju. Kwasniewski se međutim založio za "europsku solidarnost" u raspodjeli sredstava čiji je prvi korisnik Poljska, najveća među novim članicama EU.

ATENA - Najveći grčki sindikati pozvali su u petak radnike u javnom prijevozu i djelatnike javnih službi na 24-satni štrajk zbog kojega će danas oko stotinu letova u međunarodnoj zračnoj luci u Ateni biti otkazano, a neće raditi ni atenski metro, ni državne željeznice, izvijestili su mediji. U bolnicama će u petak raditi samo hitno osoblje, a štrajku su se pridružili i bankarski djelatnici. Sindikati od vlade zahtijevaju udvostručenje minimalne mjesečne plaće na 1.200 eura te odustajanje od ekstremnih ekonomskih reformi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙