FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevska UPI banka dobit ulaže u kapitalno jačanje

SARAJEVO, 23. lipnja 2005. (Hina) - Dioničari sarajevske UPI banke,jedne od rijetkih novčarskih kuća u Bosni i Hercegovini koje su inakon privatizacije ostale u domaćem vlasništvu, odlučili su usmjeritineto dobit za 2004. godinu u kapitalno jačanje banke.
SARAJEVO, 23. lipnja 2005. (Hina) - Dioničari sarajevske UPI banke, jedne od rijetkih novčarskih kuća u Bosni i Hercegovini koje su i nakon privatizacije ostale u domaćem vlasništvu, odlučili su usmjeriti neto dobit za 2004. godinu u kapitalno jačanje banke.

Skupština dioničara je na sjednici u Sarajevu usvojila godišnje izvješće o poslovanju za 2004. u kojemu je utvrđeno kako je dobit u tom razdoblju dosegnula iznos od gotovo tri milijuna i 900 tisuća konvertibilnih maraka (oko dva milijuna eura).

Ostvarena dobit veća je za osam posto u odnosu na 2003. godinu.

Ukupna aktiva banke trenutačno iznosi 195,3 milijuna eura, njen kreditni portfolio je vrijedan 95,9 milijuna eura, depoziti su dosegnuli 157,5 milijuna eura, a ukupni kapital 17,1 milijun eura.

Direktor banke Mirsad Letić kazao je kako će se ove godine nastaviti s razvitkom banke, što uključuje i plan dokapitalizacije u iznosu od deset milijuna eura, bilo od dioničara ili od strateškog partnera.

U planu je i osiguravanje dugoročne kreditne linije u istom iznosu kojom bi se financirala mala i srednja poduzeća.

Cilj sadašnje uprave UPI banke je do kraja godine ostvariti aktivu od 210 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙