FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 25. SVIBNJA

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 25. svibnja.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. svibnja.

ZAGREB - U nastavku 14. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o SDP-ovu prijedlogu zakona o obalnoj straži. Potom bi trebala uslijediti rasprava o prijedlogu nezavisnog zastupnika Željka Pavlica da se izmjenama Zakona o HRT-u iznos radio-televizijske pristojbe određuje prema prosječnoj plaći po županijama, a ne prema državnom prosjeku (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Svečanom sjednicom Hrvatski sabor obilježit će svoj Dan, 30. svibnja, i 15. obljetnicu konstituiranja višestranačkog Sabora. Sabor se time spominje 30. svibnja 1990., kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor i povijesne uloge koju je Sabor imao u očuvanju hrvatske državnosti kroz stoljeća. Do 2002. godine, 30. svibnja slavio se kao Dan državnosti i imao je rang državnog blagdana. Promjenom kalendara blagdana 2001., 30. svibnja postaje Dan Hrvatskoga sabora, slavi se kao spomendan i radni je dan, a Dan državnosti slavi se 25. lipnja. Očekuje se da će sjednici biti nazočni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, predsjednik Ustavnog suda Petar Klarić, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, saborski zastupnici, prijašnji predsjednici Sabora i predstavnici diplomatskog zbora (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 19 sati).

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić održat će konferenciju za novinare (stranačke prostorije, kneza Mislava 8 u 10 sati).

ZAGREB - Otvorenje Svjetskog kongresa muzealaca na kojem će do 27. svibnja sudjelovati 150 stručnjaka iz 20 zemalja. Godišnja konferencija Komiteta za dokumentaciju (CIDOC) Međunarodnog komiteta za muzeje (ICOM) okupit će vodeće svjetske stručnjake na području primjene informatičke tehnologije u muzejima. CIDOC je jedan od najstarijih komiteta ICOM-a, UNESCOV-og Međunarodnog komiteta za muzeje koji skrbi o muzejskoj dokumentaciji, djeluje od 1963. i okuplja oko 1000 članova iz 90 zemalja. Tijekom trodnevne Konferencije muzealci će raditi u plenarnim sjednicama u sedam radnih grupa i u dvije radionice (Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21 u 9,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje biografije "Račan", autora Zdenka Duke, u sklopu 2. zagrebačkog sajma knjiga (profil Megastore, Bogovićeva 7 u 18 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Međuvrijeme" Zvonka Makovića, u sklopu 2. zagrebačkog sajma knjiga (profil Megastore, Bogovićeva 7 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙