FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci razgovore Sharona i Abbasa ocjenjuju neuspjelim

JERUZALEM, 21. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Izrael je na sastanku ArielaSharona i Mahmuda Abasa održanom u utorak u Jeruzalemu pristao u rokuod dva tjedna još dva grada na Zapadnoj obali prepustiti nadzoruPalestinaca i dopustiti Palestincima da počnu pripremati gradnjumorske i zračne luke u Gazi, no palestinski dužnosnici su izjavilikako susret nije ispunio njihova očekivanja.
JERUZALEM, 21. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Izrael je na sastanku Ariela Sharona i Mahmuda Abasa održanom u utorak u Jeruzalemu pristao u roku od dva tjedna još dva grada na Zapadnoj obali prepustiti nadzoru Palestinaca i dopustiti Palestincima da počnu pripremati gradnju morske i zračne luke u Gazi, no palestinski dužnosnici su izjavili kako susret nije ispunio njihova očekivanja.

Izraelski premijer Sharon odbacio je zahtjev palestinskog predsjednika Abasa da pusti još palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, te je rješavanje tog pitanja, kako je izvijestio izraelski radio pozivajući se na dužnosnike koji su nazočili susretu, odgođeno za kasnije.

Dužnosnici su također naglasili da će predaja Betlehema i Qalqiye u roku od dva tjedna, kao i dopuštenje za dnevni ulazak još 26000 palestinskih radnika i 13000 trgovaca u Izrael, ovisiti o palestinskim akcijama protiv militanata.

Odmah nakon završetka izraelsko-palestinskoga sastanka na vrhu, Palestinci su ga ocijenili "neuspjelim" jer su ustupci izraelske strane bili mnogo manji od njihovih očekivanja.

"Ono što je izneseno nije bilo zadovoljavajuće. Mi smo očekivali pozitivne rezultate no nije bilo pozitivnih odgovora", rekao je palestinski premijer Ahmed Korei na konferenciji za tisak u Ramallahu.

Palestinski su dužnosnici svoje razočaranje objasnili činjenicom da je Sharon dao vrlo malo obećanja te da su i ta bila uvjetna. Izraelski je premijer, izjavili su, veliki dio susreta posvetio ponavljanju već iznesenog zahtjeva da se Abas obračuna s militantnim palestinskim organizacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙