FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborsko izaslanstvo u PSVE prosvjedovalo protiv Tomislava Nikolića

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora uParlamentarnoj skupštini Vijeća Europe prosvjedovalo je protivnazočnosti Tomislava Nikolića, potpredsjednika Srpske radikalnestranke i člana Izaslanstva Srbije i Crne Gore, na sjedniciParlamentarne skupštine jer je osumnjičen za ubojstvo civila uIstočnoj Slavoniji, priopćilo je u utorak Izaslanstvo.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe prosvjedovalo je protiv nazočnosti Tomislava Nikolića, potpredsjednika Srpske radikalne stranke i člana Izaslanstva Srbije i Crne Gore, na sjednici Parlamentarne skupštine jer je osumnjičen za ubojstvo civila u Istočnoj Slavoniji, priopćilo je u utorak Izaslanstvo.

Kako je priopćeno, hrvatsko izaslanstvo prosvjed je uložilo u povodu vijesti objavljene na beogradskoj televizijskoj postaji B92 u kojoj je navedeno da je Nikolić osumnjičen za ubojstvo 13 nedužnih staraca u selu Antinu u Istočnoj Slavoniji.

Osim toga, voditelj izaslanstva Frano Matušić upozorio je na činjenicu da je Tomislav Nikolić, iako upozoren od tadašnjeg predsjednika PSVE zbog nošenja majice s likom osumnjičenika za ratne zločine Vojislava Šešelja, nastavio s istom praksom tijekom sjednice kojom je Vijeće Europe obilježilo 60. godišnjicu oslobađanja zatvorenika iz logora u Auschwitzu.

Zbog svega navedenog, Matušić je upozorio da će svaki put kada Tomislav Nikolić bude nazočan u dvorani, hrvatsko izaslanstvo u znak prosvjeda napustiti sjednicu, navodi se u priopćenju.

Naglasio je također da se izaslanstvo na taj potez odlučilo isključivo iz humanitarnih razloga, odnosno zbog poštivanja ljudskih prava, što je i jedan od temeljnih ciljeva Vijeća Europe te izrazio nadu da će Parlamentarna skupština imati razumijevanja za odluku hrvatskog izaslanstva.

Prosvjed je upućen predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneu van der Lindenu i glavnom tajniku Vijeća Europe Terryju Davisu, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙