FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Svjedoci o sudjelovanju Nikolića u ubojstvima u Antinu

BEOGRAD,17. lipnja(Hina) - Bivši pročelnik Ureda za informiranjesrbijanske Vlade Vladimir Popović ustvrdio je za Televiziju B92 kakomu je nekadašnji načelnik Službe državne sigurnosti srbijanskoga MUP-aJovica Stanišić ispričao da je zamjenik predsjednika Srpske radikalnestranke (SRS) Tomislav Nikolić u hrvatskome selu Antinu godine 1991."svojeručno" ubio više civila.
BEOGRAD,17. lipnja(Hina) - Bivši pročelnik Ureda za informiranje srbijanske Vlade Vladimir Popović ustvrdio je za Televiziju B92 kako mu je nekadašnji načelnik Službe državne sigurnosti srbijanskoga MUP-a Jovica Stanišić ispričao da je zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić u hrvatskome selu Antinu godine 1991. "svojeručno" ubio više civila.

Popović je to izjavio prije nekoliko mjeseci u intervjuu za emisiju "Insider" Televizije B92, ali je taj dio razgovora prvi put emitiran u četvrtak navečer.

"On je 1991. godine, on osobno, u selu Antinu prilikom posjeta nekom dobrovoljačkom odredu SRS-a došao kao dužnosnik i - kad se tamo pekao vol, janjetina na ražnju i kad se malo napio - navečer je, kako bi im pokazao da je i on pravi Srbin, uzeo kalašnjikov i neke babe i djedove, njih jedno 10-15, pobio i bacio ih u bazen", rekao je Popović, prenoseći navodne Stanišićeve tvrdnje. Dodao je da je tadašnji visoki dužnosnik srbijanskoga MUP-a Radovan Stojičić Badža bio "iznerviran" tim događajem, te je odmah zatražio od baranjske policije da Nikolića i ostale dobrovoljce SRS-a vrati u Srbiju.

Optužbe da je drugi čovjek Srpske radikalne stranke sudjelovao u zločinu u Antinu prva je prije nekoliko dana iznijela direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić. Tomislav Nikolić opovrgnuo je sve optužbe, tvrdeći kako u Antinu - dok je on bio u njemu - nije bilo nikakvih zločina te da je u to selo kao dobrovoljac otišao u prosincu 1991. godine, a zločini su se, prema tvrdnjama Nataše Kandić, dogodili početkom studenoga te godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙