FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Sabora u Parlamentarnoj skupštini EU

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora uParlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, koje vodi Frano Matušić,sudjelovat će na trećem dijelu redovnog dijela zasjedanjaParlamentarne skupštine Vijeća Europe koje počinje u ponedjeljak uStrasbourgu, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, koje vodi Frano Matušić, sudjelovat će na trećem dijelu redovnog dijela zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koje počinje u ponedjeljak u Strasbourgu, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.

Po najavi Vijeća Europe, glavne teme redovitog ljetnog zasjedanja, koje traje do petka, bit će rusko poštivanje obveza preuzetih pri pristupanju Vijeću Europe, stanje na Kosovu, te izvješće o medijima i terorizmu u kojem se poziva novinare da se uzdrže od objavljivanje šokantnih fotografija.

Među govornicima pozvanim na zasjedanje Parlamentarne skupštine su premijer BiH Adnan Terzić, glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer, predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Jean Lemierre i portugalski ministar vanjskih poslova Diogo Freitas do Amaral, koji trenutno obnaša funkciju predsjedavajućeg Odbora ministara Vijeća Europe.

Članovi hrvatskog izaslanstva govorit će tijekom plenarnog zasjedanja u okviru rasprava o ulozi Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u realizaciji ciljeva milenijskog razvitka, zatim o doprinosu Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) ekonomskom razvitku u središnjoj i istočnoj Europi, stanju na Kosovu, te o mentalnom zdravlju u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙