FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

OSIJEK - Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Danijel Srb (HSP), koji je na tu dužnost izabran 14. lipnja, priopćio je danas da je za ponedjeljak sazvao drugu sjednicu na kojoj će se izabrati dvoje zamjenika osječko-baranjskoga župana i članovi Županijskoga poglavarstva. Tim je povodom Branimir Glavaš, predstavnik skupštinske većine, priopćio da je najavljena sjednica "odgovor da nema te državne sile predvođene premijerom Sanaderom koja može nametnuti teror skupštinske manjine i osporiti legitimno izabranu županijsku vlast od pobjedničke koalicije na proteklim lokalnim izborima". U priopćenju, koje je potpisao i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, ističe se da je nekoliko vodećih hrvatskih pravnika, među kojima i prof. ustavnog prava na osječkome Pravnom fakultetu dr. Zvonimir Lauc, nezavisni stručnjak za pitanja lokalne samouprave pri Europskom vijeću, protumačilo da je konstituirajuća sjednica osječko-baranjske Županijske skupštine legitimna.

VINKOVCI - Vukovarsko-srijemska policija provjerava navode objavljene u hrvatskim i srbijanskim medijima da je zamjenik predsjednika srpskih radikala Tomislav Nikolić sudjelovao u ubojstvima nekoliko starijih osoba u Antinu, blizu Vinkovaca, dok je to područje bilo pod srpskom okupacijom, rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić. Za ubojstvo nekoliko starijih osoba koje su ostale živjeti u Antinu u doba srpske okupacije Nikolića je optužila nevladina organizacija Fond za humanitarna prava iz Beograda. Mediji su objavili iskaze stanovnika toga sela o mučenju i ubojstvima civila koji su bačeni u bazen, a jedan je siguran da je vidio Nikolića u Antinu jer ga je, kaže, Nikolić osobno natjerao u minsko polje. Tomislav Nikolić srbijanskim je medijima izjavio kako nije istina da je sudjelovao u ubojstvima u Antinu za koja ga se optužuje.

ZAGREB - Izborom Ozrena Matijaševića za predsjednika te prihvaćanjem programa rada za iduće četverogodišnje razdoblje, Hrvatska udruga sindikata (HUS) završila je danas u Stubičkim Toplicama redoviti izborni sabor. Dosadašnji predsjednik Zdenko Mučnjak rekao je kako se nije kandidirao za predsjednika zbog zdravstvenih razloga, a dobrovoljno će obnašati dužnost dopredsjednika.

ZAGREB - Društvo za unapređenje kvalitete življenja Makronova, Zelena akcija i izdavačka kuća Biovega danas su - u sklopu akcije "Javnost ima pravo znati" i u povodu europske inicijative Dan bez GMO-a - pozvali hrvatsku javnost te državne i općinske vlasti da učine sve kako bi Hrvatska bila zemlja bez genetički preinačenih organizama u okolišu. Na Trgu bana Jelačića organizirano je potpisivanje peticije kojom se od Vlade traži da se građani obavijeste o genetički preinačenim organizmima (GMO) i njihovu puštanju u okoliš. Organizatori pozivaju građane da bojkotiraju proizvode koje su nastali na osnovi GMO-a i proizvode koji ih sadržavaju te tvrtke koje ih proizvode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙