FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednjoškolski sindikat ide u štrajk

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Središnji odbor Nezavisnog sindikatazaposlenih u srednjim školama Hrvatske na subotnjoj je sjednicipotvrdio odluku o pokretanju višednevnog štrajka u srednjim školama učetvrtak, 9. lipnja, u 7 sati, priopćio je sindikat.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na subotnjoj je sjednici potvrdio odluku o pokretanju višednevnog štrajka u srednjim školama u četvrtak, 9. lipnja, u 7 sati, priopćio je sindikat.

Odlukom Središnjeg odbora Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske od 13. svibnja 2005. godine - Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Gospodarsko-socijalnom vijeću i ravnateljima srednjoškolskih ustanova najavljen je štrajk u srednjoškolskim ustanovama.

Štrajk se pokreće zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama čiji je sastavni dio projekt plaća Nezavisnog sindikata, a po kojem bi plaće zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama godine 2005. rasle za 5,6 posto s obvezom pregovaranja o plaćama svih zaposlenika za godinu 2006. i 2007.

Štrajk će se provesti u 358 srednjoškolskih ustanova u kojima je organiziran Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. U štrajku će sudjelovati svi zaposlenici, članovi Sindikata i nečlanovi koji mu se dragovoljno pridruže. Moguć je štrajk i u srednjoškolskim ustanovama koje nisu sindikalno organizirane preko Nezavisnog sindikata.

Središnji odbor Sindikata počeo je posljednje pripreme za štrajk prema naputku o njegovoj provedbi poslanom povjerenicima sindikalnih podružnica, kaže se u priopćenju.

Štrajk se može završiti isključivo potpisivanjem kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama s ugovorenom projekcijom rasta plaća svih zaposlenika, ističe u priopćenju Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙