FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić s portugalskim veleposlanikom

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska i Portugal imaju dobrepolitičke i prijateljske odnose, ali je važno i unapređenjegospodarskih odnosa, istaknuto je tijekom današnjeg razgovora ministragospodarstva i rada Branka Vukelića i portugalskog veleposlanika LuisaBarreirosa.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska i Portugal imaju dobre političke i prijateljske odnose, ali je važno i unapređenje gospodarskih odnosa, istaknuto je tijekom današnjeg razgovora ministra gospodarstva i rada Branka Vukelića i portugalskog veleposlanika Luisa Barreirosa.

Obje su strane izrazile zadovoljstvo dobrim političkim i prijateljskim odnosima, ali i istaknule važnost unaprjeđenja gospodarskih odnosa između Hrvatske i Portugala, a jedan od prioritetnih zadataka svakako je povećanje međusobne robne razmjene, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Ministar Vukelić, koji je u nastupni posjet primio veleposlanika Barreirosa, istaknuo da je hrvatska Vlada zainteresirana za povećanje portugalskih ulaganja, još veću suradnju na području gospodarstva, posebice na području malog i srednjeg poduzetništva.

Veleposlanik Barreirosa je kazao kako postoji povećano zanimanje portugalskih gospodarstvenika za Hrvatsku. Također je ponudio portugalska iskustva na području malog i srednjeg poduzetništva te posebice iskustva u pregovorima o predpristupnim fondovima koji Hrvatskoj mogu biti dragocjena na njenom putu prema Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Ministar Vukelić upoznao je portugalskog veleposlanika s gospodarskim programom Vlade, istaknuo kako su glavni Vladini prioriteti povećati ulaganja u Hrvatsku, posebice direktna strana ulaganja u proizvodnju, ubrzati proces privatizacije, stvoriti uvjete za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Istaknuo je Vladino opredjeljenje za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Portugala iznosi 0,11 posto ukupne razmjene Hrvatske sa svijetom.

Robna razmjena Hrvatske i Portugala u prošloj je godini iznosila je 26,7 milijuna američkih dolara, što je 29,6 posto više u odnosu na 2003. godinu. Pritom je hrvatski izvoz iznosio 1,9 milijuna američkih dolara i porastao je 16,2 posto u odnosu na 2003. godinu, dok je uvoz iznosio 24,8 milijuna dolara, te bilježi porast od 30,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙