FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski i ukrajinski predsjednici za jačanje međusobne trgovine

ANKARA, 7. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko izjavio je u utorak da njegova zemlja namjerava povećatitrgovinsku razmjenu s Turskom i da će dvije zemlje izraditi akcijskiplan s tim ciljem.
ANKARA, 7. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko izjavio je u utorak da njegova zemlja namjerava povećati trgovinsku razmjenu s Turskom i da će dvije zemlje izraditi akcijski plan s tim ciljem.

"Cilj nam je doseći trgovinsku razmjenu od deset milijardi dolara do 2010. godine", izjavio je Juščenko. Trgovina između Turske i Ukrajine prošle je godine iznosila tri milijarde dolara.

Ukrajinski predsjednik to je izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim kolegom Ahmetom Necdetom Sezerom u Ankari kamo je stigao u dvodnevni posjet.

Dvojica predsjednika potpisala su niz sporazuma o suradnji na području trgovine, energije, tehnologije i suzbijanja kriminala.

Ističući da je trgovinska razmjena između dviju zemalja porasla prošle godine za 70 posto, Sezer je rekao kako je Turska vrlo zadovoljna najnovijim razvojem demokracije i tržišnog gospodarstva u Ukrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙