FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordana Kralik ponovno rektorica osječkoga Sveučilišta

OSIJEK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Dosadašnja rektorica osječkogaSveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" dr. Gordana Kralik nadanašnjoj je sjednici sveučilišnoga Senata ponovno izabrana na tudužnost, koju je u dva mandata obnašala od 1997.
OSIJEK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Dosadašnja rektorica osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" dr. Gordana Kralik na današnjoj je sjednici sveučilišnoga Senata ponovno izabrana na tu dužnost, koju je u dva mandata obnašala od 1997.

Kao redovita profesorica osječkoga Poljoprivrednog fakulteta, s više od 300 objavljenih znanstvenih i stručnih radova, dr. Kralik bila je jedini kandidat za tu dužnost, a njezinu je kandidaturu poduprlo 11 znanstveno-nastavnih sastavnica Sveučilišta, fakulteta i sveučilišnih odjela.

Nakon što je kandidatkinja predstavila svoj program članovi Senata, bez rasprave ili dodatnih pitanja, u tajnom su je glasovanju jednoglasno izabrali za novu rektoricu osječkoga Sveučilišta.

Zahvalivši članovima Senata na, kako je rekla, "plebiscitarnoj potpori", dr. Kralik je kao neke od ciljeva u svojem programu za mandatno razdoblje od 2005. od 2009. navela provedbu Bolonjskoga procesa, nastavak obnove i izgradnje sveučilišnih prostora, jačanje znanstveno-nastavnog područja te međunarodnu znanstveno-nastavnu suradnju.

Od projekata je izdvojila svršetak izgradnje novoga Studentskog doma, koji bi prve studente trebao primiti u početku nove akademske godine, nastavak obnove i razvoja Sveučilišta do 2010., s izgradnjom sveučilišnoga kampusa, te osnutak nove sveučilišne knjižnice.

Tijekom rasprave o upisu studenata na 1. godinu studija u novoj akademskoj godini istaknuto je kako se na sveučilišnim i stručnim studijima planira upisati 4748 studenata, od kojih više od 2000 redovitih.

Rektorica Kralik upozorila je kako se dopusnice za prijedloge novih studijskih programa još izdaju, pa su moguće i promjene u upisnim kvotama, ali je u raspravi istaknuto kako one, ako ih i bude, neće biti znatne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙