FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan najavio isključenje I. Bernatovića iz HSU-a

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan danas je najavio da će iz strankebiti isključen njihov član Ivan Bernatović zbog postupka u Osijeku.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan danas je najavio da će iz stranke biti isključen njihov član Ivan Bernatović zbog postupka u Osijeku.

"To je ljaga na stranku i veliki šok za nas", rekao je Jordan novinarima tijekom 5. iborne skupštine HSU-a koja se danas održava na Zagrebačkom velesajmu.

Jordan je naveo da su već htjeli sazvati sjednicu Gradskog odbora HSU-a i razgovarati s Bernatovićem kako bi vidjeli razloge koji su ga do toga doveli, ali nisu uspjeli jer im je nedostupan, a nije se pojavio ni na današnjoj Skupštini HSU-a.

"Posljedice se zapravo već znaju - više mu nije mjesto u stranci", kazao je Jordan dodajući da je tim teškim ekscesom i narušavanjem ugleda stranke ujedno prekršen i Statut HSU-a.

O sumnjama da je taj HSU-ov vijećnik "kupljen" nije želio nagađati. "Znam ga unazad godinu i pol dana i dali smo mu povjerenje, a sada među naših 500 članova u Osijeku vlada konsternacija", rekao je.

Zbivanja u Splitu komentirao je saborski zastupnik HSU-a iz Splita Ante Kriletić.

"Sada bi svi htjeli ispuniti naš program, a da li ćemo na kraju biti s HDZ-om ili SDP-om još ne znamo i to ćemo riješiti do ponedjeljka", odgovorio je Kriletić novinarima navodeći da bi "pojačana briga za umirovljenike" iz njihova programa koji predviđa dodatak na mirovine, Božićnicu od 200 kuna i novi umirovljenički dom iznosila oko 24 milijuna kuna.

Na upit da komentira činjenicu da je HSU na vlasti u gotovo svim županijama gdje su nakon lokalnih izbora pregovarali, Jordan je rekao da je im je to cilj i da će tako biti "dok su živi".

"To je strategija svih stranaka, jer ako si na vlasti možeš rješavati problematiku iz svog programa", rekao je Jordan i dodao da bi se, da HSU nije bio prisutan na vlasti prošle i ove godine, mirovine isplaćivale u manjim iznosima.

"Od 1. rujna ćemo vidjeti, jer Vlada mora ići sa svojim prijedlogom na Sabor da bi izmijenila mirovinski zakon, a ako promijene daljnje usklađivanje mirovina nećemo je podržavati", dodao je napominjući da ako ne može ispunjavati svoje obveze prema umirovljenicima mora reći zašto.

Prije 5. redovne i izborne skupštine HSU-a za ponovnog predsjednika stranke Vladimira Jordana je podržao Središnji odbor, a danas bi ga trebali podržati i drugi članovi skupštine.

Na upit kako to da na Skupštini HSU-a nema predstavnika drugih stranaka Jordan je odgovorio da oni nisu zvali njega, pa sada ne zove niti on njih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙