FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Heinz kupuje Danone-ov HP Food za 855 milijuna dolara

PITTSBURG, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka tvrtka H.J. Heinz u ponedjeljak je izvijestila da je dogovorila kupnju prehrambenekompanije HP Food iz vlasništva francuske mljekarske industrijeDanone, za oko 855 milijuna dolara, čime će se popularni HP i Lea &Perrins umaci staviti pod isti krov s Heinz Ketchupom.
PITTSBURG, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka tvrtka H.J. Heinz u ponedjeljak je izvijestila da je dogovorila kupnju prehrambene kompanije HP Food iz vlasništva francuske mljekarske industrije Danone, za oko 855 milijuna dolara, čime će se popularni HP i Lea & Perrins umaci staviti pod isti krov s Heinz Ketchupom.

Tom transakcijom će Heinz dobiti stalnu licencu za prodaju Amoy Asian umaka i proizvoda u Europi, izvijestila je H.J.Heinz kompanija.

Prodaja, koju još trebaju odobriti regulatori tržišne utakmice, označit će dovršenje preusmjeravanja francuske grupe na tri strateška područja, i to na svježe mliječne proizvode, pića i kekse, objavio je Danone.

"Akvizicija tih brandova u skladu je s našom strategijom poticanja rasta poslovanja na području naših profitabilnih i razgranatih osnovnih začina i umaka", kaže u priopćenju William Johnson, izvršni direktor Heinza. "Identificirali smo mnoge mogućnosti širenja prodaje HP, Lea & Perrins i Amoy brandova", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙