FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Citigroup izgubio podatke o 3,9 milijuna klijenata

WASHINGTON, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka financijska skupinaCitigroup izgubila je računalne vrpce koje sadrže osobne podatke onjezinih 3,9 milijuna klijenata, što je najnoviji u nizu slučajevakršenja načela o tajnosti osobnih podataka.
WASHINGTON, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka financijska skupina Citigroup izgubila je računalne vrpce koje sadrže osobne podatke o njezinih 3,9 milijuna klijenata, što je najnoviji u nizu slučajeva kršenja načela o tajnosti osobnih podataka.

Ogranak CitiFinancial počeo je klijentima slati pisma u kojima ih obavještava o povredi načelna tajnosti osobnih podataka te je o tome obavijestio policijska tijela, priopćila je najveća američka bankarska grupa Citigroup.

Podaci su se nalazili na računalnim vrpcama koje je kurirska služba UPS izgubila pri transportu u kreditni ured. "Vrpce su sadržavale informacije o mreži američkih klijenata ogranka CitiFinancial, kao i informacije o zatvorenim računima CitiFinancial Retail Services", kaže se u priopćenju Citigroupa. "CitiFinancial tvrdi da nema razloga vjerovati da su informacije korištene na neodgovarajući način, niti da je primio ikakve vijesti o neautoriziranim aktivnostima".

"Duboko se ispričavamo zbog ovog incidenta koji se dogodio unatoč poboljšanoj sigurnosnoj proceduri koju smo tražili od naših dostavljača", rekao je Kevin Kessinger, zamjenik izvršnog direktora Global Consumer Group Citigropua. "Obvezali smo se da ćemo našim klijentima osigurati svu potporu koju trebaju za nadzor svojih kredita te kako bi znali reagirati u slučaju identificiranja nekih problema", kazao je.

Gubitak podataka o klijentima poprimio je novi značaj zbog mogućnosti da budu iskorišteni za krađu identiteta ili druge prijevare. Prošlog mjeseca policija je uhitila počinitelje krađe podataka o više od 700.000 vlasnika računa u četiri velike američke banke, i to Bank of America, Wachovia Corp., Commerce Bancorp i PNC Financial Services Group.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙