FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol "Dijalogom do mira"

VISOVAC, 17. lipnja 2005. (Hina) - Okrugli stol pod nazivom "Dijalogomdo mira", u organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira,održava se danas na otočiću Visovcu, u Nacionalnom parku Krka.
VISOVAC, 17. lipnja 2005. (Hina) - Okrugli stol pod nazivom "Dijalogom do mira", u organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira, održava se danas na otočiću Visovcu, u Nacionalnom parku Krka.

Tema skupa je vrednovanje dijaloga religije i ateizma u razdoblju jugoslavenskog socijalizma, a ujedno se razmatra stanje dijaloške inicijative pokrenute Drugim vatikanskim saborom, koji ove godine obilježava 40. obljetnicu.

Okrugli stol priređuje se u čast dr. Željku Mardešiću, suradniku Franjevačkog instituta za kulturu mira, znanstveniku kojega svrstavaju u "klasike sociologije religije", a povod je počasni doktorat koji je Mardešiću dodijelilo splitsko Sveučilište.

Sudionike skupa pozdravio je voditelj visovačkog Franjevačkog novicijata fra Dragan Nimac, a zatim su o povodu održavanja ovoga skupa govorili fra Božo Vuleta iz Franjevačkog instituta za kulturu mira i fra Ante Vučković sa splitskog Bogoslovnog fakulteta koji je predstavio zbornik istog naziva "Dijalogom do mira".

Zbornik sadrži 40-ak radova, čiji su autori pripadnici različitih religija i naroda iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Švicarske, Njemačke i SAD-a.

Na Visovcu je danas također predstavljena i grafičko-pjesnička mapa pod nazivom "Blaženstva biljeg" autora splitskog akademskog slikara Josipa Botterija Dinija i drniškog pjesnika Miljenka Galić, čime se nastavlja njihova višegodišnja uspješna suradnja, a ovo im je treće bibliofilsko izdanje.

Okrugli stol završit će zajedničkim druženjem sudionika i obilaskom Nacionalnog parka Krka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙