FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel potiče dijalog Beograda i Prištine

LJUBLJANA,2. lipnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel razgovarao je u četvrtak u Ljubljani s kosovskimpremijerom Bajramom Kosumijem, zauzevši se za početak dijalogaBeograda i Prištine još u vrijeme dok Slovenija predsjedava OESS-om.
LJUBLJANA,2. lipnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel razgovarao je u četvrtak u Ljubljani s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem, zauzevši se za početak dijaloga Beograda i Prištine još u vrijeme dok Slovenija predsjedava OESS-om.

"Pozdravljamo zadnje izvješće Vijeća sigurnosti UN-a, a Slovenija će koliko može pomagati u poticanju dijaloga i stvaranju ozračja za početak dijaloga Beograda i Prištine", rekao je Rupel nakon sastanka s Bajramijem.

Rupel je u ulozi predsjedavajućeg OESS-a krajem prošlog tjedna u Ljubljani o istoj temi razgovarao s ministrom vanjskih poslova SiCG-a Vukom Draškovićem, te zadnjih mjeseci s istim ciljem boravio u Prištini i Beogradu.

Kosumi je na konferenciji za novinare nakon susreta s Rupelom rekao da se nada da će razgovori o konačnom statusu Kosova započeti u rujnu i potrajati najviše godinu dana. Integracija manjina na Kosovu, osobito srpske, posebno je važna za razvoj i napredak Kosova, rekao je Kosumi, dodajući da Kosovo želi nezavisnost. Slovenske investitore pozvao je da investiraju na Kosovo.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙