FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Danas": Sanader sumnjao da Gotovinu kriju hercegovački franjevci

MOSTAR, 26. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader nanedavnom neformalnom tajnom sastanku održanom s nekolicinom izaslanikaHDZBiH u Zagrebu izrazio je sumnju da se odbjegli hrvatski generalAnte Gotovina krije u Hercegovini, objavio je najnoviji brojmostarskog tjednika "Danas" pozivajući se na neimenovanog dužnosnikaHDZBiH, sudionika ovog zagrebačkog sastanka sa Sanaderom.
MOSTAR, 26. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader na nedavnom neformalnom tajnom sastanku održanom s nekolicinom izaslanika HDZBiH u Zagrebu izrazio je sumnju da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina krije u Hercegovini, objavio je najnoviji broj mostarskog tjednika "Danas" pozivajući se na neimenovanog dužnosnika HDZBiH, sudionika ovog zagrebačkog sastanka sa Sanaderom.

Po pisanju ovog tjednika Sanader se u razgovoru s izaslanstvom HDZ BiH raspitivao "o kretanju te mogućim lokacijama za skrivanje generala Gotovine u BiH".

"U jednom trenutku premijer Ivo Sanader pred još nekoliko svojih stranačkih kolega kao što je Andrija Hebrang upitao nas je znamo li nešto o kretanju i skrivanju Ante Gotovine", izjavio je neimenovani dužnosnik HDZ BiH, kako prenosi tjednik. "Iznenadila nas je Sanaderova rečenica tipa 'eto ako nešto znate, trebali biste surađivati na njegovu otkrivanju'", dodaje isti dužnosnik. "'Ali najgore je bilo kad nas je upitao krije li se kod hercegovačkih franjevaca, što je onako za sve nas bio prilično hladan tuš. Kad je vidio da nitko od nazočnih o spomenutoj temi nema nikakve veze, razgovori su prebačeni na neke druge teme koje se odnose, prije svega, na koordinaciju dviju sestrinskih stranaka u proteklom razdoblju, koju je ocijenio lošom, ali i na buduću suradnju nakon održavanja 9. sabora HDZ BiH'", rekao je dužnosnik HDZ BiH u najnovijem broju mostarskog tjednika "Danas".

Prema pisanju tjednika "Danas" ovo je prvi puta da predsjednik hrvatske Vlade izražava sumnju da bi odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu mogli skrivati franjevački svećenici na širem području Hercegovine.

"Samo nekoliko dana poslije iskazane Sanaderove sumnje glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u izjavi danoj na sjednici Stalnog vijeća OESS-a u Beču ustvrdila je da ima informaciju da se general Ante Gotovina krije na širem prostoru između Hrvatske i BiH, ponovno ne locirajući mjesto gdje bi se on mogao kretati", piše mostarski tjednik "Danas".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙