FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HIKO niječe tvrdnje o državnim jamstvima za helikoptere

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Privatna tvrtka Heli kompanija (HIKO)danas je opovrgnula sumnje tvrtke AirLogistics da je za kupnjuhelikoptera dobila državno jamstvo, te da se natječajem za dodjelukoncesije za pružanje usluge višenamjenske helikopterske službe (VHS)želi pogodovati da ga dobije baš HIKO.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Privatna tvrtka Heli kompanija (HIKO) danas je opovrgnula sumnje tvrtke AirLogistics da je za kupnju helikoptera dobila državno jamstvo, te da se natječajem za dodjelu koncesije za pružanje usluge višenamjenske helikopterske službe (VHS) želi pogodovati da ga dobije baš HIKO.

Glasnogovornik tvrtke Robert Valdec izjavio je za Hinu da HIKO nije dobio državna jamstva za kupnju dva helikoptera Eurocopter. Dodao je da se ta priča 'povlači' već duže vrijeme, a što je bliži kraj natječaja, to se, kaže Valdec, sve više ponovno plasira u javnost.

Valdec je rekao da HIKO helikoptere kupuje kreditom dobivenim od Hypo-Alpe-Adria banke, te da nisu kupljeni zbog natječaja, već na temelju predugovora o komercijalnim letovima koje tvrtka ima i na temelju tih predugovora oni se moći sami isplaćivati.

Na tvrdnje AirLogisticsa da se na natječaj spremna može javiti samo tvrtka koja je unaprijed znala njegove uvjete budući su rokovi, po tvrdnji AirLogisticsa, za njihovo ispunjavanje nerealni i kratki, Valdec je odgovorio da su uvjeti natječaja već odavno svima poznati, jer je vladino povjerenstvo koje se bavi tim pitanjem osnovano još u studenom prošle godine.

Valdec je kazao da se HIKO još nije prijavio na natječaj raspisan 25. svibnja, jer razmatraju uvjete natječaja koji završava 24. lipnja.

Međunarodni natječaj za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) na području Republike Hrvatske objavio je 25. svibnja Hrvatski fond za privatizaciju u ime Povjerenstva Vlade za organizaciju i koordinaciju projekta VHS, a rok za podnošenje ponuda je do 24. lipnja.

Čelni ljudi zagrebačke tvrtke AirLogistics na današnjoj su konferenciji za novinare zatražili da se taj natječaj poništi, zbog, kako su rekli, brojnih nejasnoća i nerealnih rokova, ali i sumnji da se njime želi pogodovati tvrtki Hiko da dobije tu koncesiju.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙