FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: objavljeni natječaji za splitski Jadroplov i iločki Iteks

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)u današnjem dnevnom tisku objavio je natječaj za neobvezujuće ponudeza kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplova te natječajza 57,02 posto dionica iločke tekstilne tvrtke IT Iteks.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) u današnjem dnevnom tisku objavio je natječaj za neobvezujuće ponude za kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplova te natječaj za 57,02 posto dionica iločke tekstilne tvrtke IT Iteks.

Natječaji su objavljeni i na web stranicama HFP-a, s rokom za podnošenje ponuda za Jadroplov do 14. srpnja ove godine, do 14 sati, a za Iteks do 13. srpnja, do 14 sati.

Početna cijena za oglašeni dionički udjel u Jadroplovu je 231,5 milijuna kuna, a od ponuditelja neobvezujućih ponuda očekuje se zadovoljavanje obveznih uvjeta - zadržavanje tehničkih i upravnih aktivnosti u Splitu, kao i zatečenog broja stalno zaposlenih (52) te postojeće hrvatske posade na brodovima (369 djelatnika na ugovor) na najmanje pet godina od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Među ostalim uvjetima uz Program ulaganja i petogodišnji Poslovni plan od ponuditelja se očekuje i program zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika, otvaranje novih radnih mjesta, zadržavanje ili povećanje veličine flote Jadroplova, te obveza narudžbe novih brodova od hrvatskih brodogradilišta.

Zainteresirani trebaju ponuditi, kako stoji u natječaju, i podmirenje obveza Jadroplova prema državnim vjerovnicima i zaposlenima, izdavanje zamjenskog jamstva za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima. Za izvršenje svih preuzetih obveza treba ponuditi i odgovarajuće instrumente osiguranja.

U natječaju je navedeno i da je temeljni kapital Jadroplova 589,2 milijuna kuna, broj izdanih dionica je 1.636.674, pri čemu je nominalna vrijednost po dionici 360 kuna.

Temeljem odluke hrvatske Vlade dionice Jadroplova će se prodavati u dvije faze, od kojih je prva prikupljanje neobvezujućih, a druga obvezujućih ponuda, koje će pak moći dostaviti oni koji s neobvezujućom ponudom uđu u uži krug ("short listing"). Oni će također imati i priliku izvršiti vlastiti "due diligence" u Jadroplovu.

Početna oglašena cijena za dionički udjel (57,02 posto) u iločkom IT Iteksu je 11,9 milijuna kuna, a i tu se od ponuditelja traži zadržavanje svih 242 zaposlena na najmanje jednu godinu od potpisivanja ugovora, program zbrinjavanja eventualnog viška radnika, kao i novo zapošljavanje.

Ponuda treba sadržavati Program ulaganja i petogodišnji Poslovni plan, te program podmirenja obveza prema vjerovnicima.

U natječaju je navedeno da je ukupna aktiva Iteksa krajem prošle godine iznosila 32,7 milijuna kuna, dok su ukupne obveze bile nešto više od 11,1 milijun kuna.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙