FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: uskoro natječaji za Plat i crikvenički Jadran

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizacijuuskoro će pripremiti i objaviti natječaje za prodaju udjela uhotelskim tvrtkama Plat iz Dubrovnika i Jadran iz Crikvenice, najavioje danas potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju uskoro će pripremiti i objaviti natječaje za prodaju udjela u hotelskim tvrtkama Plat iz Dubrovnika i Jadran iz Crikvenice, najavio je danas potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac.

Ujedno je za ovu srijedu, 25. svibnja, najavio objavu natječaja za splitski Jadroplov.

Natječaji za dubrovački Plat i crikvenički Jadran do sada su bili upitni, jer je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji upravlja većinskim dioničkim udjelima tih tvrtki, do sada odbijao dati suglasnost HFP-u da se u prodaju uključe i dionice iz njihovog portfelja.

Danas je ta suglasnost od HZMO-a dobivena te će natječaji, kako kaže Gotovac, uslijediti vrlo brzo.

Upravno vijeće HZMO-a na svojoj je današnjoj sjednici, naime, dalo suglasnost HFP-u za prodaju dionica Plata i Jadrana iz svog portfelja, što je kratko objavljeno i na njihovim web stranicama.

Slijedom toga, kako je kazao Gotovac, Jadranu će HFP odobriti i traženu pozajmicu za pripremu sezone.

Po podacima s web stranice HFP-a u državnom portfelju je 92,43 posto dionica Plata te 81,18 posto Jadrana, od čega je za prodaju raspoloživo 72,18 posto.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙