FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra otvaranje ponuda za 4. GSM operatera

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ponude pristigle na međunarodninatječaj za četvrtog hrvatskog GSM (mobilnog) operatera sutra će, uskladu sa zadanim rokom u natječaju, biti javno otvorene na sjedniciVijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije, doznaje se iz Agencije.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ponude pristigle na međunarodni natječaj za četvrtog hrvatskog GSM (mobilnog) operatera sutra će, u skladu sa zadanim rokom u natječaju, biti javno otvorene na sjednici Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije, doznaje se iz Agencije.

Natječaj za četvrtog GSM operatera odnosno za dodjelu koncesije druge generacije mobilne telefonije GSM/DCS-1800 Agencija je objavila 10. svibnja, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 17. lipnja, do 12 sati.

Do isteka roka za otkup natječajne dokumentacije (20. svibnja) u Agenciji su tu dokumentaciju otkupila dva potencijalna ponuditelja.

Jedna od njih je zagrebačka tvrtka Croatia Mobile d.o.o., dok drugog otkupitelja u Agenciji nisu imenovali, jer, kako su kazali, od njih nisu dobili povratnu informaciju smiju li objaviti njihove podatke.

Tvrtka Croatia Mobile, čiji je direktor Mislav Šutalo i iza koje stoji više investitora, javnosti je već poznata, budući se za koncesije u mobilnoj telefoniji (neuspješno) natjecala i na dva prošlogodišnja natječaja.

Natječajem oglašena "koncesija za uporabu frekvencije u sustavu pokretne mreže druge generacije GSM/DCS-1800" daje se na nacionalnoj (državnoj) razini na razdoblje od 20 godina. Cijene te koncesije za prvu godinu rada je 105 milijuna kuna, dok za ostale godine obavljanja usluga naknada iznosi 0,5 posto od ukupnog prihoda.

Osim toga investitori trebaju platiti i naknadu za uporabu radijskih frekvencija u pokretnoj mreži GSM/DCS-1800, koja po jednom radijskom kanalu iznosi 100 tisuća kuna godišnje.

Konačnu odluku o davanju te koncesije Vijeće bi, kako je naznačeno u samom natječaju, donijelo 15. srpnja.

Iz Agencije se doznaje i da su otkupitelji natječajne dokumentacije imali raznih dodatnih pitanja i zahtjeva za pojašnjenjem, te da im se, u skladu s hodogramom natječaja do 7. lipnja, na te upite i odgovorilo. Pitanja i odgovori su objavljeni i na web stranicama Agencije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙