FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska unija o sporazumu HDZ-a i Liste Velog mista

SPLIT,16. lipnja 2005.(Hina) - Splitski gradski vijećnici s listeHrvatske unije, Luka Podrug (HČSP), Ljubica Vrdoljak (HB) i MirkoBudimir (HDRS), na današnjoj su konferenciji za novinare poručili kakoneće poduprijeti izbor HDZ-ovca Zvonimira Puljića za gradonačelnika,ako do utemeljiteljske skupštine 21. lipnja, ne nastavi pregovore snjima i prihvati njihove uvjete.
SPLIT,16. lipnja 2005.(Hina) - Splitski gradski vijećnici s liste Hrvatske unije, Luka Podrug (HČSP), Ljubica Vrdoljak (HB) i Mirko Budimir (HDRS), na današnjoj su konferenciji za novinare poručili kako neće poduprijeti izbor HDZ-ovca Zvonimira Puljića za gradonačelnika, ako do utemeljiteljske skupštine 21. lipnja, ne nastavi pregovore s njima i prihvati njihove uvjete.

"Ne može tražiti našu potporu, a nuditi dogradonačelničko mjesto umirovljenicima, koji su u sastavu koalicije s SDP-om", rekao je Podrug.

Ljubica Vrdoljak, koju Unija predlaže za dogradonačelnicu, poručila je - ili ćemo biti na vlasti, ali pod našim uvjetima, o kojima smo spremni razgovarati ili u oporbi jer nismo spremni trgovati s našim poštenjem.

Ako se Puljić do 21. lipnja ne obveže na sporazum o suradnji, neka zaboravi na naša tri glasa, kazala je Vrdoljak, ističući da su i novi izbori bolje rješenje od sastava Poglavarstva koje su poduzetnici, u zamjenu za svoju lojalnost, nametnuli HDZ-u.

"Ako se dogradonačelničko mjesto nudi 75- godišnjaku iz HSU-a, dok se istodobno potpredsjednica HB-a Ljubica Vrdoljak, iako uspješna i stručna kao dugogodišnja čelnica gradskog komunalnog poduzeća "Čistoća", kao takva ne želi prihvatiti, onda je očito da je tu riječ o nekim drugim igrama, kazao je Podrug.

"Lista Velog mista", koja ima četiri mandata u splitskom gradskom vijeću, jučer je objavila kako će poduprijeti Puljića i predložila pet ljudi za članove Poglavarstva, ostavivši HDZ-u da osigura još tri glasa te ljude za dogradonačelnička mjesta i šestog člana Poglavarstva.

Puljić je nakon toga poručio kako je zadovoljan takvim ishodom, te da će sasvim sigurno osigurati dovoljan broj glasova.

Jedanaesti glas osigurao je sporazumom s jedinim HSP-ovim vijećnikom Milijanom Sesarom, dok se danima javno špekulira kako će još dva glasa dobiti od HSU-a koji je dva mandata na izborima osvojio u koaliciji s SDP-om, HNS-om i HSS-om.

U međuvremenu se doznalo i kako je gradski odbor HSU-a raspušten još prije dva tjedna, a to je danas potvrdio i 75-ogodišnji vijećnik HSU-a i predsjednik gradskog odbora Ante Kriletić. No, opovrgnuo je informacije o raskolu.

Na upit je li točno da će dva vijećnika HSU-a podržati HDZ odgovorio je kako ne može "gatati" što će se dogoditi na konstituirajućoj sjednici. Dodao je kako za sada ostaju u sastavu koalicije s kojom su izašli na izbore, ali da su do sjednice ostala još četiri dana, "pa se svašta može dogoditi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙