FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podrug: otvoreni za HDZ i poduzetnike, SDP isključen

SPLIT, 19. svibnja 2005. (Hina) - Luka Podrug, prvi na listi Hrvatskeunije koju čini HČSP, HB, HDRS i HD, a koja je na proteklim izborimadobila tri vijećnika u Gradskom vijeću, na današnjoj konferenciji zanovinare rekao je da je ta koalicija otvorena za koaliranje s HDZ-om is poduzetnicima, ali da je mogućnost bilo kakve suradnje s listom"Splitski đir", koju predvodi SDP, potpuno isključena.
SPLIT, 19. svibnja 2005. (Hina) - Luka Podrug, prvi na listi Hrvatske unije koju čini HČSP, HB, HDRS i HD, a koja je na proteklim izborima dobila tri vijećnika u Gradskom vijeću, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je ta koalicija otvorena za koaliranje s HDZ-om i s poduzetnicima, ali da je mogućnost bilo kakve suradnje s listom "Splitski đir", koju predvodi SDP, potpuno isključena.

SDP i njegovi koalicijski partneri bili su i dosad na vlasti u Splitu, pa nisu ništa učinili, nositelj te liste SDP-ovac Ljubomir Urlić bio je dogradonačelnik, a nikakve rezultate nije pokazao u svom radu i zašto bi ga sada poduprli za gradonačelnika, upitao je Podrug, dodavši kako na listama stranaka ima ljudi koje bi puno radije podržali nego nositelje pobjedničkih lista.

Istaknuo je kako bi "najnesretnije za grad bilo da se, kao što je radio sadašnji gradonačelnik, ide od vijećnika do vijećnika i kupuje njihovu potporu. To nećemo dopustiti, koliko je u našoj moći". Mi hoćemo participirati u vlasti, ali prvo se moramo dogovoriti i uskladiti programe, poručio je Podrug (HČSP).

Ljubica Vrdoljak, druga na listi te koalicije, koja je ušla u Gradsko vijeće, kazala je kako ta koalicija neće biti priljepak ni HDZ-u, ni poduzetnicima, nego ravnopravan partner, a treći vijećnik te koalicije Mirko Budimir ponovio je da, unatoč tomu što su SDP i njegovi partneri dobili deset vijećnika, vlast ne bi trebalo njima prepustiti jer su na vlasti u Splitu već dugo, a ništa, kako je rekao, nisu napravili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙