FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista Velog mista će o koaliranju odlučiti vjerojatno ujutro

SPLIT, 8. lipnja 2005. (Hina) - Odluku o tome koga će podržati zamandatara za sastav splitskog gradskog Poglavarstva, nezavisna ListaVelog mista nositelja Željka Jerkova donijet će, vjerojatno, u srijeduujutro, kazao je Jerkov nakon drugog i posljednjeg kruga pregovoraodržanog u utorak navečer s predstavnicima koalicije Splitski đir,koju čine SDP-HNS-HSU- HSS.
SPLIT, 8. lipnja 2005. (Hina) - Odluku o tome koga će podržati za mandatara za sastav splitskog gradskog Poglavarstva, nezavisna Lista Velog mista nositelja Željka Jerkova donijet će, vjerojatno, u srijedu ujutro, kazao je Jerkov nakon drugog i posljednjeg kruga pregovora održanog u utorak navečer s predstavnicima koalicije Splitski đir, koju čine SDP-HNS-HSU- HSS.

Jerkov je nakon sastanka izjavio kako bi tijekom jutra mogli donijeti odluku o tome koga će njihova četiri vijećnika podržati u Gradskom vijeću, odnosno hoće li podržati HDZ, s kojim su posljednji sastanak održali u ponedjeljak, ili koaliciju predvođenu SDP-om.

Naglasio je kako će odluka biti donesena većinom glasova svih 25 kandidata s Liste Velog mista, a ne samo glasovima četvorice vijećnika. O pojedinostima sa sastanka nije želio govoriti.

Nositelj liste Splitski đir, kandidat za gradonačelnika SDP-ovac Ljubomir Urlić kazao je kako ne bi želio davati prognozu na temelju sastanka, na kojemu se razgovaralo o sastavu Poglavarstva koji predlaže ta koalicija.

Urlić je rekao kako je nakon prošlotjednog susreta jedino otvoreno pitanje u pregovorima s tzv. poduzetničkom listom Velog mista bilo upravo tko će činiti Poglavarstvo, budući da je bilo nekoliko alternativa. "Sada smo definitivno rekli tko je gradonačelnik, koja su dva zamjenika i šest članova Poglavarstva", kazao je Urlić nakon sastanka koji je završio kasno u utorak navečer.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zvonimir Puljić nakon sastanka s "poduzetnicima" u ponedjeljak izjavio je kako vjeruje da će oni potporu dati upravo njemu, "jer ljudi koje on predlaže predstavljaju snažnije jamstvo provedbi programa za koje se zalaže Jerkovljeva lista, a koji su kompatibilni HDZ-ovu programu".

Splitsko Gradsko vijeće čini 25 vijećnika. Koalicija Splitski đir osvojila je 10 mandata, HDZ 6, a "poduzetnička" Lista Velog mista 4. Tri vijećnika ima koalicija Hrvatska unija predvođena HČSP-om Luke Podruga, a po jednog HSP i Nezavisna lista bivšeg SDP-ovca Slobodana Beroša.

HDZ-u bi, u slučaju da dobije potporu liste poduzetnika, nedostajala još tri vijećnika za većinu u Vijeću. Još nije poznato bi li mu u tom slučaju potporu dali troje iz redova Hrvatske unije ili, kako se neslužbeno govori, jedan HSP-ovac i dva vijećnika HSU-a s liste Splitski đir, koji su već izazvali buru svojim izjavama kako će glasove dati onome tko dobije potporu "poduzetnika".

Od deset vijećnika Splitskog đira, petorica su iz redova SDP-a, dva iz HNS-a, dva iz HSU-a a jedan iz HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙