FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud u Sarajevu osudio Gorana Vasića zbog ratnih zločina

SARAJEVO,15. lipnja(Hina) - Županijski sud u Sarajevu osudio je usrijedu bosanskog Srbina Gorana Vasića na šest godina zatvora zbogpočinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima tijekom 1992. godine.
SARAJEVO,15. lipnja(Hina) - Županijski sud u Sarajevu osudio je u srijedu bosanskog Srbina Gorana Vasića na šest godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima tijekom 1992. godine.

Optužnica je Vasića teretila i za zločine nad civilima uključujući ubojstvo zamjenika predsjednika ratne vlade Bosne i Hercegovine Hakije Turajlića, no sudbeno vijeće je zaključilo kako tužba za to nije ponudila vjerodostojne dokaze.

Hakija Turajlić ubijen je u zimi 1993. godine na nadzornoj točki ne cesti koja povezuje Sarajevo sa zračnom lukom.

Njega su pripadnici vojnih snaga bosanskih Srba izvukli iz transportera s oznakama Ujedinjenih naroda i ubili ga pred očima francuskih vojnka iz sastava tadašnjeg UNPROFOR-a u BiH.

Neki očevici tvrdili su kako je počinitelj tog ubojstva upravo Vasić.

Nepravomoćnom presudom je potvrđeno kako je Vasić odgovoran za zlostavljanje zarobljenih pripadnika Armije BiH u rujnu i listopadu 1992. godine. Ovo je bilo već četvrto suđenje Vasiću koji je u pritvoru od kraja prosinca 2001. godine kada je uhićen na međuentitetskoj granici u okolici Sarajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙