FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Sarajeva uhićen pripadnik "Škorpiona" nakon snimki prikazanih u Den Haagu

SARAJEVO,3. lipnja(Hina) - Jedna osoba povezana sa zločinima koje jena području Bosne i Hercegovine počinila postrojba srbijanske policije"Škorpioni" uhićena je u petak u okolici Sarajeva, priopćio je Odjelza ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH.
SARAJEVO,3. lipnja(Hina) - Jedna osoba povezana sa zločinima koje je na području Bosne i Hercegovine počinila postrojba srbijanske policije "Škorpioni" uhićena je u petak u okolici Sarajeva, priopćio je Odjel za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH.

U priopćenju dostavljenom Hini navodi se kako je osoba čiji se identitet za sada ne može otkriti uhićena oko 12 sati u koordiniranoj akciji pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Ministarstva unutarnjih poslova kantona Sarajevo.

Tužiteljstvo navodi kako je samo uhićenje proteklo mirno i bez uporabe sile.

Zločini pripadnika postrojbe "Škorpioni" vide se na snimkama koje su prvi puta prikazane u srijedu u Den Haagu na suđenju Slobodanu Miloševiću.

Na snimkama se vide pripadnici ove postrojbe kako hladnokrvno s leđa ubijaju šestoricu Bošnjaka zarobljenih nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine. Dvosatna snimka prikazuje kako vojnici u maskirnim odorama i s crvenim beretkama izvode iz kamiona šest vezanih mladića u civilnoj odjeći, te ih uz pogrde tjeraju uz brdo kraj ceste i ubijaju četvoricu s leđa, a potom preostalu dvojicu prisile da prenesu tijela pa i njih pokose rafalima.

Tužiteljstvo BiH pojašnjava kako su odmah nakon prikazivanja ove snimke poduzete aktivnosti na rasvjetljavanju tog slučaja te da je rezultat uhićenje koje je uslijedilo u petak. Istraga o tom zločinu se nastavlja.

(Hina) xrm ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙