FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovčara: U postupku protiv optuženog Bulića svjedočio sudski vještak

BEOGRAD,13. lipnja(Hina) - U beogradskom Specijalnom sudu za ratnezločine u utorak je iskazom sudskog vještaka medicinske struke MilošaTasića nastavljeno suđenje Milanu Buliću, optuženom za ratni zločin naOvčari, protiv kojega je postupak, zbog bolesti, u veljači ove godineizdvojen od postupka protiv ostalih 16 optuženika kojima se sudi zaisti zločin.
BEOGRAD,13. lipnja(Hina) - U beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine u utorak je iskazom sudskog vještaka medicinske struke Miloša Tasića nastavljeno suđenje Milanu Buliću, optuženom za ratni zločin na Ovčari, protiv kojega je postupak, zbog bolesti, u veljači ove godine izdvojen od postupka protiv ostalih 16 optuženika kojima se sudi za isti zločin.

Vještak Tasić detaljno je opisao ozljede 200 ekshumiranih žrtava s Ovčare, iz kojih proistječe da je većina ubijena vatrenim oružjem. Taj je vještak već 20. travnja ove godine svjedočio u postupku protiv 16-ero optuženika, ali je to bilo nakon što je izdvojen postupak protiv Bulića.

Bulić se brani sa slobode jer, po mišljenju liječnika, s obzirom na svoju bolest, rijedak oblik bolesti motornog neurona, ne može aktivno sudjelovati u postupku protiv 16 suoptuženika, koji je počeo u ožujku prošle godine.

Optužnica Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine tereti Bulića da je u studenom 1992. prisilio ratne zarobljenike da prođu kroz špalir koji su ispred hangara načinili on i ostali optuženi pripadnici Teritorijalne obrane. Zarobljenici su bili fizički zlostavljani, udarali su ih metalnim šipkama, drvenim palicama i kundacima, rukama i nogama, čime su im nanesene teške ozljede, precizira se u optužnici.

Nastavak suđenja Buliću dogovoren je za 6. rujna ove godine.

Suđenje ostalim optuženicima za zločin na Ovčari bit će nastavljeno idućega tjedna, od 20. do 24. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙