FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovčara: Bez suđenja zbog nedolaska svjedoka u sud u Zagrebu

BEOGRAD,25. svibnja(Hina) - Suđenje optuženima za ratni zločin naOvčari u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u srijedu nijeodržano, zbog nedolaska svjedoka koji su trebali, putemvideo-konferencijske veze, svjedočiti iz Županijskog suda u Zagrebu.
BEOGRAD,25. svibnja(Hina) - Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u srijedu nije održano, zbog nedolaska svjedoka koji su trebali, putem video-konferencijske veze, svjedočiti iz Županijskog suda u Zagrebu.

Suđenje će biti nastavljeno u četvrtak, saslušanjem svjedokinje Radojke Vučković iz Vukovara, te Saše Radaka zvanog Cetinje, nekadašnjeg pripadnika paravojne jedinice "Leva Supoderica" koji je također nedavno optužen za zločin na Ovčari, kojem suđenje počinje 1. lipnja ove godine.

Za ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika iz vukovarske bolnice optuženo je 16 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙