FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović najavio reorganizaciju HDZ-a BiH

MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Novoizabrani predsjednik HDZ BiHDragan Čović u prvoj izjavi novinarima na toj dužnosti u subotunavečer najavio je značajnu reorganizaciju stranke koja će, ponjegovim tvrdnjama, biti vidljiva do kraja ove godine.
MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Novoizabrani predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u prvoj izjavi novinarima na toj dužnosti u subotu navečer najavio je značajnu reorganizaciju stranke koja će, po njegovim tvrdnjama, biti vidljiva do kraja ove godine.

Ćović je također rekao da će u HDZ BiH pokušati vratiti one dužnosnike koji su ranije istupili iz te stranke.

Govoreći o odnosu HDZ BiH i HDZ Republike Hrvatske Čović je kazao kako je i ranije često kontaktirao s Ivom Sanaderom te da vjeruje kako će se u idućih petnaestak dana sastati vodstva dviju stranaka.

Novi predsjednik bosanskohercegovačkog HDZ-a kazao je da njegov izbor za predsjednika stranke neće biti zapreka u odnosima s Europskom pučkom strankom, čiji je predsjedatelj Wilfried Martens u nedavnom pismu dosadašnjem predsjedniku stranke Bariši Čolaku izrazio rezerviranost glede Čovićeve kandidature.

Po Čovićevu tumačenju to Martensovo pismo je "nespretno prevedeno".

"Bilo bi neprikladno da se Europska pučka stranka petlja u izbor predsjednika HDZ-a BiH", rekao je Čović tvrdeći da ga je više dužnosnika Europske pučke stranke u osobnim kontaktima podržalo.

"Nema zakonskih zapreka da se bavim politikom", rekao je Čović odgovarajući na taj način na brojne primjedbe na njegovu kandidaturu uoči današnjeg sabora u kojima se podsjeća da protiv njega postoji optužnica koja ga tereti za korupciju.

Čović tvrdi kako je nekoliko dana uoči sabora HDZ BiH dobio 15 pisama potpore od međunarodnih dužnosnika angažiranih u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙