FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rimac: U Kninu će na vlasti biti koalicija HDZ-a, HSP-a HB-a i HSLS-a

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Nositeljica lista Hrvatskedemokratske zajednice (HDZ) u Kninu, Josipa Rimac, izjavila je, kakovečeras prenosi HTV, da je nakon lokalnih izbora "postignut dogovorkoji je bio i prije izbora, kada je planirana koalicija Hrvatskogabloka, HSP-a, HDZ-a i HSLS-a".
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Nositeljica lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Kninu, Josipa Rimac, izjavila je, kako večeras prenosi HTV, da je nakon lokalnih izbora "postignut dogovor koji je bio i prije izbora, kada je planirana koalicija Hrvatskoga bloka, HSP-a, HDZ-a i HSLS-a".

Rekavši kako ta koalicija "ide dalje", Rimac je dodala da će "poslije izbora Kninom vladati Hrvatski blok, HSP, HDZ i HSLS".

Napomenula da spomenuta koalicija "nije ponudila nikakvu suradnju u smislu koalicije Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranki (SDSS)", istaknuvši da će "koalicija koju je predstavila, poštivati sve što srpskoj nacionalnoj manjini pripada po Ustavnome zakonu" te da će " i provoditi taj zakon", izvijestio je HTV.

U sinoćnjoj izjavi za HTV potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je, uz ostalo, kako "nije vrijeme za prerane izjave a još manje za izjave koje bi išle u pravcu toga da govore o jednoetničkoj vlasti u Kninu".

Na nedjeljnim lokalnim izborima u Kninu, od ukupno 17 vijećničkih mjesta u kninskome Gradskom vijeću, SDSS je osvojio osam, HDZ je osvojio šest mjesta, Hrvatski blok (HB) dva, a Hrvatska stranka prava (HSP) jedno vijećničko mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙