FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar: civile u Andižanu ubijali "banditi", jedan od vođa identificiran

ZAGREB/ANDIŽAN, 18. svibnja 2005. (Hina) - Jedan od vođa pobune uAndižanu, na istoku Uzbekistana, identificiran je kao Kabul Parpijev ion je u bijegu, izjavio je u srijedu ministar unutrašnjih poslovaZakir Almatov optuživši pobunjenike za ubijanje civila.
ZAGREB/ANDIŽAN, 18. svibnja 2005. (Hina) - Jedan od vođa pobune u Andižanu, na istoku Uzbekistana, identificiran je kao Kabul Parpijev i on je u bijegu, izjavio je u srijedu ministar unutrašnjih poslova Zakir Almatov optuživši pobunjenike za ubijanje civila.

"Njegovo tijelo nije ovdje. On je bio jedan od organizatora pobune i ja sam s njime pregovarao. Zatim je pobjegao", kazao je ministar Almatov skupini stranih novinara i diplomata koji su u posjetu Andižanu, prenosi agencija France presse.

Almatov također tvrdi da su "banditi ubili stotinu civila a osam ih je poginulo u nasumičnoj vatri", javlja njemačka agencija dpa.

Dan ranije je državno odvjetništvo priopćilo da u slamanju pobune na istoku zemlje "nije poginuo niti jedan jedini civil".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙