FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pred Sudom BiH počelo prvo suđenje zločinačkoj organizaciji

SARAJEVO,23. svibnja(Hina) - Pred Sudom Bosne i Hercegovine uponedjeljak je počelo suđenje skupini optuženoj za udruživanje uzločinačku organizaciju što je prvi slučaj takve vrste kojega jedržavno tužiteljstvo pokrenulo na temelju novog Kaznenog zakona BiH.
SARAJEVO,23. svibnja(Hina) - Pred Sudom Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je počelo suđenje skupini optuženoj za udruživanje u zločinačku organizaciju što je prvi slučaj takve vrste kojega je državno tužiteljstvo pokrenulo na temelju novog Kaznenog zakona BiH.

Optužnica koju zastupa državni tužitelj Božo Mihajlović tereti skupinu predvođenu Feridom Okićem zvanim Fredi te još šest osoba da su tijekom 2003. i 2004. godine djelovali kao zločinačka organizacija i počinili veliki broj teških kaznenih djela uključujući ubojstvo, otmice, ilegalnu trgovinu narkoticima i novčane iznude.

Četvorica od sedam optuženih najavili su spremnost na priznanje krivnje i postupak protiv njih u narednom razdoblju trebao bi biti izdvojen. Preostala trojica, uključujući Okića, krivnju su negirala.

U optužnici je navedeno kako su Okić i njegovi pomagači krijumčarili sintetičku drogu iz Nizozemske u Tursku da bi tamo kupovali heroin i potom ga prebacivali u BiH i Hrvatsku gdje su ga i preprodavali.

Optužnica tereti skupinu za otmicu tri osobe, pljačku jedne banke u Tuzli i pošte u Šićkom Brodu te ubojstvo Faika Kalendera koji je i sam bio članom ove organizacije.

Za Okića se pretpostavljalo da je jedno vrijeme radio kao policajac, no on je to u iskazu pred sudom demantirao. Pri tom je naveo kako je po zanimanju "zlatar i frizer".

Potvrdio je međutim kako mu je u Njemačkoj izrečena kazna od sedam godina zatvora zbog kaznenog djela razbojništva dok je u BiH nepravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog otmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙