FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandić: Vode se pregovori o predaji s Mladićem - tisak

BANJA LUKA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Banjalučke "Nezavisne novine" odutorka prenose izjavu izvršne direktorice srbijanskog Fonda zahumanitarno pravo Nataše Kandić koja potvrđuje kako osobno posjedujeinformacije da se vode pregovori o dragovoljnoj predaji haškogaoptuženika Ratka Mladića te da se razgovara o tome da li će se sam činpredaje dogoditi u Beogradu ili Moskvi.
BANJA LUKA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Banjalučke "Nezavisne novine" od utorka prenose izjavu izvršne direktorice srbijanskog Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić koja potvrđuje kako osobno posjeduje informacije da se vode pregovori o dragovoljnoj predaji haškoga optuženika Ratka Mladića te da se razgovara o tome da li će se sam čin predaje dogoditi u Beogradu ili Moskvi.

"Vlada može demantirati koliko hoće i tvrditi da se ništa ne događa, ali ja raspolažem informacijama da se vode pregovori, a rezultat pregovora može biti i da se Mladić ne preda, nego da ode u Rusiju i da promijeni identitet. Vjerujem, međutim, da krug oko Mladića smatra da poslije svih oficira koji su se predali, nema nijednog valjanog razloga da se on skriva", izjavila je Nataša Kandić.

Izvor blizak Vladi Srbije izjavio je u nedjelju "Nezavisnim novinama" da predstavnici Vlade već nekoliko dana vode intenzivne pregovore s Mladićem o njegovoj predaji Haškom sudu, ali da on odbija svaku vrstu dogovora dok osobno ne razgovara s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom. Isti izvor dodao je da se pregovori vode u jednom gradu u unutrašnjosti Srbije i da Koštunica vjerovatno neće ispuniti Mladićev zahtjev, jer je ovaj mogući sastanak procijenjen kao 'čin visokog rizika'.

Bivši načelnik Državne sigurnosti Srbije Goran Petrović nedavno je izjavio da zbog sukoba interesa jakih političkih grupacija u Srbiji Ratko Mladić nije uhićen 2000. godine, iako je tada bio u Valjevu.

Petrović je na Radio-televiziji Republike Srpske rekao da su informacije o lokaciji na kojoj se Mladić nalazio dostavljane tadašnjem predsjedniku Jugoslavije, sada predsjedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici. "DS je imao informacije o Mladićevom osiguranju i kretanju, ali ništa se nije desilo", izjavio je Petrović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙