FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladić - autor lažnih prijetećih pisama nakon saslušanja pušten

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Mladić osumnjičen za širenje lažnih iuznemiravajućih glasina putem prijetećih pisama, pušten je večeras naslobodu nakon što je saslušan pred istražnom sutkinjom zagrebačkogŽupanijskog suda i priznao djelo.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Mladić osumnjičen za širenje lažnih i uznemiravajućih glasina putem prijetećih pisama, pušten je večeras na slobodu nakon što je saslušan pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda i priznao djelo.

"Osumnjičeni je sve priznao i nakon što je saslušan pušten je na slobodu, među ostalim i jer tužiteljstvo nije zatražilo njegovo zadržavanje u pritvoru", izjavila je Hini istražna sutkinja Erna Dražančić.

Dodala je da se mladić odrekao prava na branitelja.

Potvrdila je da je osumnjičeni nezaposlen 19-godišnjak Branko Brleković.

Istražna sutkinja Erna Dražančić također je rekla kako je policija mladića sinoć privela uz kaznenu prijavu zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Naime, mladić je nekim hrvatskim medijima i državnim institucijama slao prijetnje napadima navodne terorističke mreže "Racija politike" i za to kazneno djelo moguća je novčana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci.

Sutkinja Dražančić nije željela govoriti o detaljima iskaza osumnjičenog, razlozima zbog kojih je pisao lažna prijeteća pisma u ime izmišljene terorističke mreže kao i dokazima protiv njega kojima raspolažu policija i tužiteljstvo.

Osumnjičeni mladić je nešto prije 19 sati pušten iz zgrade zagrebačkog Županijskog suda na Zrinjevcu.

Policija je ranije objavila da je mladić uhićen sinoć oko 22 sata u Zagrebu i da je tijekom kriminalističke obrade izjavio da je prijeteća pisma u ime navodne terorističke mreže "Racija politike" slao jer je uživao u uznemirenosti javnosti, te u činjenici da su mediji objavljivali njegova pisma i posvetili im veliku pažnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙