FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba finske arhitekture

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - U hrvatskom Muzeju arhitektureHAZU-a večeras je otvorena izložba "Finska arhitektura 2002./2003.".
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - U hrvatskom Muzeju arhitekture HAZU-a večeras je otvorena izložba "Finska arhitektura 2002./2003.".

Na velikim panoima i maketama predstavljeno je 26 objekata, sagrađenih u tom razdoblju, od kojih su većina javne ustanove, a dio izložbe je posvećen i stambenom graditeljstvu.

Večerašnja izložba, koju je u nazočnosti velikog broja posjetitelja otvorio finski veleposlanik u Zagrebu Ilpo Maninen, prva je u nizu kojom će se u Hrvatskoj svake druge godine predstavljati najbolji primjeri suvremenoga finskog graditeljskog stvaralaštva, istaknuto je na otvorenju.

Izložbu su postavili Akademija Alvar Aalto, Finsko udruženje arhitekata (SAFA) i Muzej finske arhitekture i dio je dugoročna plana Finske da krajem desetljeća izgradi Centar za informiranje o arhitekturi, građevinarstvu i dizajnu (ARMI).

Organizatori izložbe u Hrvatskoj su Hrvatski muzej arhitekture HAZU-a u suradnji s Finskim muzejem arhitekture i Finskim veleposlanstvom u Zagrebu te časopisom "Oris" u sklopu "Finski dani Orisa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙