FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki Veleposlanik posjetio zadarsku gradsku knjižnicu

ZADAR, 13. lipnja 2005. (Hina) - Veleposlanik SAD-a Ralph Frank boravioje danas u Zadru u povodu otvorenja "Američkog kutka" u zadarskojGradskoj knjižnici.
ZADAR, 13. lipnja 2005. (Hina) - Veleposlanik SAD-a Ralph Frank boravio je danas u Zadru u povodu otvorenja "Američkog kutka" u zadarskoj Gradskoj knjižnici.

"Američki kutak" otvoren je zahvaljujući darovnici Veleposlanstva SAD-a s knjižnom građom u vrijednosti od 50.000 dolara.

Kako bi njezini korisnici bolje upoznali Sjedinjene Američke Države, zadarska je knjižnica dobila materijal koji govori o SAD-u putem knjiga, časopisa, DVD-a, a u "Američkom kutku" nalazit će se i računala, video i DVD koje je darovalo Veleposlanstvo SAD-a.

Literatura o SAD-u sadrži američku književnost, povijest, kulturu te socijalnu i političku građu.

Suradnja zadarske Gradske knjižnice i američkog veleposlanstva počela je još u početku 90-ih, u vrijeme Domovinskog rata, kad je američko veleposlanstvo preko Gradske knjižnice darovalo Narodnu knjižnicu u Salima na Dugom otoku.

U međuvremenu su zadarski knjižničari boravili na studijskim putovanjima u SAD-u.

Veleposlanik Ralph ocijenio je da je Gradska knjižnica doista knjižnica svjetske razine, istaknuvši da vjeruje kako će čitatelji često posjećivati "Američki kutak".

Veleposlaniku Ralphu zahvalili su zadarski župan Ivo Grbić, gradski pročelnik za kulturu Radovan Dunatov i ravnatelj Gradske knjižnice Ivan Pehar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙